Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
КРУПАЊ

МЕРЕЊЕ ОТПАДА И ОТПАДНИХ ВОДА

У општини Крупањ од 8-9.марта започеће се са мерењем и одређивањем састава комуналног отпада и комуналних отпадних вода, а у оквиру пројекта ИМПАЦТ Немачке организације за међународну сарадњу-ГИЗ
У сарадњи са комуналним предузећем ЈКП „1.Мај“ Крупањ, и уз подршку Факултета техничких наука Нови Сад у општини Крупањ мериће се количина комуналног отпада у трајању од седам дана за свако годишње доба и према стандардним рутама за прикупљање отпада. Прво мерење обавиће се почетом марта. Камион за сакупљање отпада мери се на колској ваги празан, а затим се мери напуњен до свог пуног капацитета. Отпад ће затим бити изручен на одређеној локацији. Дневна количина отпада по становнику израчунава се тако што се укупна прикупљена количина отпада подели са бројем становника општине.
У другој фази утврђиваће се морфолошки састав отпада из две градске зоне: зоне из блокова стамбених зграда и зоне где су куће са двориштима и баштом, као и из сеоских зона становања на узорцима од око 500 кг комуналног отпада. Затим ће се отпад одвајати према каталогу сортирања, како би се утврдила количина и заступљеност сваке појединачне фракције, односно како би се утврдило колики је проценат органског отпада, папира, метала, пластичних материјала и др.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa