Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
ОДРЖАН ПЕТИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ

ШАБАЦ ТО ЗАСЛУЖУЈЕ

Током два сајмаска дана представљено 60 излагача из области семенске производње, хербицида, сточне хране, пољопривредне опреме и механизације. Посетиоци задовољни виђеним, док организатори најављују да ће у годинама пред нама прерасти у највећу манифестацију овог типа у земљи
Са циљем да у освит пролећне сетве пољопривредницима омогуће ближи контакт са стручњацима не би ли се постигли што виши приноси у производњи, већ пету годину за редом РТВ „АС“ организује Сајам пољопривреде. Од ове године у припреми и реализацији манифестације прикључио се и Шабачки хиподром, док је покровитељ дешавања шабачка Градска управа.
Земљорадницима овог краја, представило се око 60 излагача са најновијом опремом, механизацијом, семенском производњом сточном храном, пословне банке и релевантне образовне установе. Специјално признање за допринос у развоју пољопривреде овог краја, али и раду РТВ „АС“ понео је Младен Игњатовић.
- Сетва је на прагу, тако да је ово право време да се наши пољопривредни произвођачи и и излагачи упознају, размене искуства и помогну једни другима. Када је реч о карактеристикама овог подручја за пољопривредну производњу, оне су по много чему изузетне. Наиме, реч је о простору на којем се одгаја преко 80.000 грла говеда и око 400.000 товљеника, тако да са правом можемо да кажемо да се у Мачванском округу обавља најинтензивнија производња и с тим у вези оваква дешавања попут пољопривредног Сајма су овде неопходност- истакао је председник организационог одбора шабачког Сајма пољопривреде и директор Дирекције за пољопривреду града Шапца, приликом отварања Сајма, Предраг Срдановић, и обавестио присутне да би од понедељка требало да крене дистрибуција папирологије за регистрацију и пререгистрацију пољопривредних домаћинстава .

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa