Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
ПРОЈЕКАТ “РАСТИ ЗДРАВО“

ВЕЖБЕ ОТКЛАЊАЈУ НЕДОСТАТКЕ

Јавности презентовани резултати физијатријског прегледа учесника програма “Расти здраво“. Од укупно 716 деце код 568 пронађен неки облик деформитета
Од новембра прошле године до средине фебруара, организовани су физијатријски прегледи деце учесника у пројекту “Расти здраво“. На јавном часу одржаном прошлог понедељка у ОШ “Јанко Веселиновић“, јавности су презентовани њихови резултати и најављене новине у оквиру програма.
Пргледано је 716 деце, од тога је код 568 њих нађен неки облик неправилности. Најчешће, у 325 случајева, реч је о деформитету стопала, док кичмени деформитет има 200 ђака, али потреба за ношењем мидера није уочена ни код једног детета. Гојазност је идентификована код 68 деце.
-Новина ове школске године да смо укључили др Мирјану Јојић Радовановић, специјалисту физикалне медицине и рехабилитације. Резултати прегледа су показали да доста деце има лоше држање, али да нису уочене неке веће неправилности, тако да ћемо сарадњу са физиотерапеутима наставити у виду кинези третмана симетричних вежби ““ изјавио је координатор пројекта “Расти здраво“ Зоран Љубишић.
- Брига о здрављу и правилном развоју младих нараштаја је од изузетног значаја за Град, док је пројекат “Расти здраво“ у потпуности оправдао очекивања, истакао је овом приликом заменик градоначелника Немања Пајић, и додао да се деца у оквиру овог програма друже, вежбају и развијају здраве стилове живота, а са друге стране, млади стручњаци из области физичке културе добијају шансу да покажу своју креативност и знање.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa