Инфо

14. јануар 2010.14. јан 2010.
БОГАТИЋ

ЧАМЦИМА ДО КУЋА

Дрина поплавила оранице дуж обале у адама Бадовинаца, Црнобарског Салаша и Црне Баре. И Сава препуна. Вода из Думаче и Добраве стигла до сеоских кућа. Коренов систем пшенице не може да издржи дуже од пет дана под водом. Запушена каналска мрежа отежава одводњавање. Висока подземна вода. Ловци Црне Баре спасли преко 100 зечева
Киша и отапање снега у шабачком крају изазвали су повећање водостаја свих река и поплаве у нижим пределима атара и села. Најугроженије су оранице и села дуж обале Дрине. Водостај ове плаховите реке се за неколико дана вишеструко повећао. Вода се излила прво у тз. небрањеном подручју.
- У небрањеном делу бадовиначког атара, подивљала Дрина је протеклих дана однела око 100 хектара ораница. Највише у Куртовића ади и атару који сељаци зову Дубовић. У Црнобарском Салашу, атар Подине вода је поплавила пет хектара ораница и десетогодишњу тополову шуму. У атарима Црне Баре, на небрањеном подручју под водом је 2.200 хектара, каже начелник одељења цивилне заштите у општини Богатић Мирољуб Станић.
Бујица је угрозила или однела 400 хектара засејаних ораница у црнобарским атарима : Јовача, Горића Ливаде, Банов Брод, Дренова Греда, Луг и Рибњача. Ловци из овог села спасли су са угроженог подручја преко 100 зечева и пет лисица. Начелник Станић који је са екипом разгледао поплављено подручје истиче да су Дрина и Сава у сталном порасту, а код Парашнице, дринска вода је стигла све до насипа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa