Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

ПОБЕДНИЧКИ ЗВУЦИ

Током марта на међународним такмичењима ученици са одсека хармонике у класи професора Александра Чекића и Милана Милисављевића освојили низ првих награда
По ко зна који пут показало се да је Шабац расадник младих музичких талената, али и да извођење класичне музике на хармоници овде има дугу традицију. На Међународном такмичењу хармоникаша у Лозници 9. марта Никола Ракић, ученик шестог разреда Ниже музичке школе у класи проф. Милана Милисављевића постао је лауреат Ц категорије. Друга награда припала је Милошу Миловановићу, такође ученику шестог разреда, али у класи проф. Александра Чекића. Пар дана касније, на Првом интернационалном такмичењу хармоникаша „Мех фест“ одржаном 16. и 17. марта у Београду наступили су и ученици проф. Милана Милисављевића. Драгослав Васиљевић, ученик четвртог разреда Ниже музичке школе са освојених 99 поена постао је како победник у четвртој категорији тако и лауреат такмичења. Са три поена мање Никола Ракић освојио је прво место у категорији средњошколаца иако је ученик шестог разреда. Успешан низ завршио је на Шестом међународном музичком фестивалу у Аранђеловцу 19. марта Милош Миловановић који је са 96 поена постао лауреат шесте категорије.
- Никола и Драгослав су веома талентовани ученици са којима није тешко радити. То су деца која су просто предодређена да се баве музиком због свог талента који поседују. Посвећени су музици и просто је право задовољство радити са њима. Драгослав је ученик који је победио скоро на сваком такмичењу на ком се појавио. Морам рећи да је баш супер талентован. И Никола такође има запажене резултате. Углавном се ради о првим наградама у току досадашњег школовања. Да би се све то постигло потребно је јако пуно времена да се проведе у учионици, а и они сами га доста проводе са инструментима ““ рекао је проф. Милан Милисављевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa