Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ЈЕДНОГЛАСНО ЗА СУД У БОГАТИЋУ

Скупштина у пуном саставу, прихватила финансирање материјално-техничких и инвестиционих трошкова за рад суда и тужилаштва у згради у Богатићу, јер за то постоје и сви други услови. Подељена мишљења око 10 хектара пшенице у кругу хиподрома. Општина би требало да помогне набавку нових противградних ракета
И ако су на дневном реду прошлонедељне седнице Скупштине општине Богатић, са одборничким питањима биле само три тачке дневног реда, дискусија одборника трајала је дуже и била исцрпна, на моменте бурна, пуна међусобних оптужби о воцирању „криваца“ на другој страни.
Живан Јакшић, одборник из Бадовинаца који није присуствовао прошлом скупштинском заседању по питању презентираног записника, нагласио је да и није важно ко је покренуо иницијативу за враћање Општинског суда у Богатић, већ чињеница, како је приметио да будућом реформом судства овде није планирана ни судска јединица. Он је оштро полемисао са замеником председника општине Богатић Радованом Теодоровићем око помињања његовог имена, док је Ненад Бесеровац, одборник из Белотића био за предност стручног мишљења у односу на политичко око враћања Општинског суда у Богатић.
Невена Кораћ, одборница из Салаша Црнобарског за скупштинском говорницом изнела је став Јединствене Србије, који се састоји у жељи да Општински суд остане у Богатићу, јер за то постоје сви услови. Помињани су да је општина Богатић, погранична, има потребан број становника, условну зграду, плаћање пута у Шабац радницима суда је много скупље и коначно одборници су једногласно прихватили предлог о плаћању финансијско-материјалних, техничких и инвестиционих трошкова за рад суда и тужилаштва у Богатићу. Питали су се: Шта још хоће нова радна група за реформу судства, да би уважила њихове захтеве.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa