Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ЧЕТВРТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

ЛЕПО ОКО БРЖЕ ОД СВИХ

У недељу 19.маја по прелепом сунчаном дану одржан је четврти тркачки дан у овогодишњој сезони на Шабачком хиподрому. Око 2500 љубитеља коњичког спорта могло је да ужива у атрактивним, брзим и узбудљивим галопским надметањима а у четири галопске и трци у сулкама наступило је 35 галопера. Најбржи међу њима борили су се за наградни фонд од 670 000 динара.
Узбуђења су почела и пре прве трке Ким Клајстерс у којој је од 11 уписаних трку завршило само шест галопера од три године и старији на стази од 1600 метара. Чак Норис, Естела Сонадор су одустали због повреда, Модена Енерви је зарамала пред саму трку док Меџик Лејди није желела у старт машину ни после више покушаја. Бацала се, падала па су њени власници одлучили да је за све боље да овај пут не стартује. Трка је пуштена а повео ју је Фортунић да би га убрзо престигла Џеси Џејмс са које је у току трке пао Горан Крстић и грло је прошло кроз циљ али без џокеја. Како се трка развијала све брже је ишла Тарантина а пратили су је Милетина Коштана, Џустина и Торенте да би до расплета дошло у задњих 200 метара. Торенте је још једном убрзао, избио на челну позицију и успео да одбије нападе својих ривала и са дужином и по предности и у времену 1:40,2 први прође кроз циљ испред Милетине Коштане, Џустине и Тарантина док су без пласмана остали Муди Гари и Фортунић.
Друга трка носила је назив Меморијал Саве Ћурковића у знак сећања на великог коњара и у њој је наступило седам старијих грла. Стаза је била дугачка 1700 метара а најбржа на старту била је Максима. Убрзо ју је престигла Есперанца а ту су у групи били и остала грла Терор, Кид Фрст, који је важио за великог фаворита у овој трци. До расплета је дошло у циљном правцу када је Есперанца још више појачала и после велике борбе успела да надмаши Кид Фрста за једну дужину а за њима су кроз циљ прошли Марти Мистерија и Максима док су без пласмана остала Рашићева грла Вигор и Терор као и Ноти Џек.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa