Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
РЕГИОНАЛНА САРАДЊА ХУМАНИТАРНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

ЛАКШЕ ДО ПОСЛА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА

Пројекат професионалне едукације одраслих у руралним срединама, под покровитељством Европске уније, који заједно реализују организације „Каритаса“ из Србије и Босне и Херцеговине, прошлог петка представљен је јавности.
Превенција социјалне искључености маргинализованих група и борба против исељавања становништва из руралних средина, основни су циљеви пројекта који заједно реализују Каритас Шабац и Каритас бискупске конференције Босне и Херцеговине. За почетак, планирано је да различите облике едукације, ради лакшег проналажења посла, похађа120 особа.
- Идеја је да се кроз систем целоживотне едукације помогне људима који живе у руралним срединама. Циљ је да они унапреде своја знања кроз различите едукације, како би на тај начин осигурали сопствену, али и егзистенцију својих породица, рекао је Мирољуб Николић, директор „Каритас“ Шабац.
За мониторинг је задужен Заједнички технички секретаријат за програме прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине, чији представници имају велика очекивања од пројекта чија вредност у Србији износи 137. 000 евра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa