Инфо

28. јануар 2010.28. јан 2010.
ШКОЛЕ ОБЕЛЕЖИЛЕ САВИНДАН

ПРОСВЕТИТЕЉУ У ЧАСТ

У основним и средњим школама, школска слава ““ Свети Сава прослављена је као радни, али ненаставни дан. Ученици шабачких школа су, са својим професорима и гостима, присуствовали свечаним светосавским академијама
Свештеници су посетили мноштво школа у којима је обављено ломљење славског колача, а поједине школе, попут ОШ ,,Вук Караџић“, организовале су и уручење награда ученицима који су протекле године постигли успехе на такмичењима из разних области. Свечане академије у школама припремали су ученици уз помоћ својих професора или вероучитеља, као што је то у ОШ ,,Јеврем Обреновић“, где је целокупан програм припремила Милица Симић, вероучитељ ове школе, са ученицима који похађају часове веронауке.
У Шабачкој гимназији приређено је ,,Слово љубави“, посвећено Светом Сави и деспоту Стефану Лазаревићу, поводом шест стотина година Слова љубве ““ најзначајнијег и најлепшег дела о љубави, на српском језику. Избор текста, музике и костима, припао је професоркама Кати Југовић и Надежди Пантелић, а наступали су ученици Гимназије и хор, под руководством професорке Живке Јовановић.
У Школи за уметничке занате, уприличено је отварање изложбе икона на дрвету и у камену коју су приредили ученици. У свечаном програму, поред ученика школе и хора, под диригентским вођством професорке Слађане Николић, учествовали су и гости: Тамбурашки оркестар ,,Бисерница“, КУД ,,Абрашевић“, Ивана Спремић и ,,Етно група“.
Поводом Савиндана у Градској кући, градоначелник Милош Милошевић приредио је пријем за директоре шабачких основних, средњих и високих школа. Честитајући школску славу ученицима и наставницима, градоначелник је истакао опредељење градске власти да економску кризу најмање осете деца и да се сужене могућности буџета не одразе на инвестиције у образовању.
Дан када се говори о духовном наслеђу нашег првог учитеља и просветитеља, прилика је и за подсећање на то шта град чини да би побољшао услове у којима бораве и уче деца. Буџетом за ову годину, предвиђено је око 150 милиона динара за реконструкцију основних, средњих школа и Предшколске установе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa