Инфо

22. август 2013.22. авг 2013.
НЕКА ДРУГА ИТАЛИЈА

МАФИЈА ЈЕ САМО ЛЕГЕНДА...

Пјано, пјано..., рекао нам је Сицилијанац, средовечни носач кофера док смо нестрпљиво цупкали чекајући ствари на аеродрому у Палерму. Исте речи касније ћемо чути од продавца лубеница, чувара плаже, келнера у Таормини, водича са Етн哦
Дакле, пјано, пјано - (полако, полако) баш таквим темпом наметнутим температуром од 400Ц, и жеженим сунцем које до 7 увече пржи игноришући све бедекере што пишу о “умереној средоземној клими“ ““ кренусмо у обилазак острва Сицилије.
Уздуж и попреко, од сињег мора до највиших гора“¦
Пре него што ћемо слетети, пилот авиона нам је скренуо пажњу да надлећемо вулкан Етну. Нажалост, видели смо само облаке ““ блиски сусрет “очи у очи“ са овим јединим живим и највећим вулканом у Европи, нас двоје ћемо доживети неколико дана касније. Оно што нам пилот није рекао ( а што смо знали и помало стрепели) је слетање на интернационални аеродром „Фалконе и Борселино“ назван по судијама убијеним у борби са мафијом. Наиме, та иста мафија намерно га је сместила на неприступачни и тежак пролаз између мора и громадне стене - да би непримећена долазила и одлазила.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa