Инфо

11. фебруар 2010.11. феб 2010.
ПРОМОЦИЈА „ТАЦСО“ ПРОЈЕКТА И НОВО&

ЗАКОНА О УДРУЖЕЊИМА

ПОДРШКА УДРУЖЕЊИМА
У сали Културног центра у Шапцу, протекле недеље одржана је промоција техничке помоћи Европске уније организацијама цивилног друштва у ИПА земљама и новог закона о удружењима, у организацији Грађанске иницијативе из Београда и Савеза удружења Рома западне Србије из Шапца.
Удружењима грађана из Шапца, биле су представљене могућности и компоненте ТАЦСО пројекта чији је циљ изградња капацитета цивилног друштва и јачање локалне и регионалне сарадње.
- Наш план је да упознамо организације из Шапца и околине шта треба да ураде у усклађивању њихових аката са новим законом о удружењима, рекла је Дубравка Велат, стручњак за развој ОЦД и подршку ОЦД у процесу регистрације и пререгистрације, Грађанске иницијативе.
О самом ТАЦСО пројекту и његовој примени говорио је Сергеј Вујачић. Он је истакао да је ТАЦСО пројекат намењен организацијама цивилног друштва, који представља подршку организацијама да се што боље укључе и стекну знање о развоју и процесу потраживања.
Испред Савеза удружења Рома западне Србије говорила је Софка Васиљковић и то о важности примене новог закона о удружењима грађана.
- Ми смо у прилици да потпомогнемо јачању капацитета свих организација и да сазнамо све што је везано за нови закон о удружењима. Поред тога користићемо прилику да разрешимо све дилеме када је у питању пререгистрација удружења грађана , истакла је Софка Васиљковић.
Како би олакшали процес пререгистрације, представници организација на овој промоцији добили су Водич за примену закона о удружењима , публикацију Грађанске иницијативе, али и могућност да конкретне дилеме разреше у комуникацији са врхунским правницима и представницима Агенције за привредне регистре. М.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa