Инфо

18. фебруар 2010.18. феб 2010.
НАРОДНА КУХИЊА У ШАПЦУ

ГЛАДНИ И НЕЗАДОВОЉНИ

Према подацима Црвеног крста Србије, на територији наше земље постоји 55 народнох кухиња које обезбеђују оброк за 25 435 корисника
Највећи проблем у раду народне кухиње је обезбеђење хране у зимском периоду, јер је тада број корисника већи него лети. Многи корисници лети одлазе на сезонске послове. И поред економске кризе, број донатора се свакодневно повећава.
Од секретара Црвеног крста у Шапцу, Драгана Ковачевића, сазнали смо да народна кухиња у Шапцу има 630 корисника.
- Донације добијамо од Владе Републике Србије, Министарства за рад и социјалну политику, Б92 и Града Шапца. Донације су искључиво у намирницама као што су: брашно, шећер, уље и месо. Трудимо се да обезбедимо дневно по један сигуран оброк корисницима народне кухиње, чији се број свакодневно повећава, рекао је Ковачевић.
И поред лошег времена, залеђених и нерашчишћених тротоара, испред народне кухиње у улици Вука Караџића, затекли смо тридесетак људи. Огорчени на управу града, свој положај и небригу власти, радо су говорили за „Глас“.
- Страшно је што по оваквој хладноћи морамо да чекамо на храну која врло често ни на шта не личи. На телевизији сам видео да у Београду спремају доста лепшу храну, а овде једемо све исто. Скоро смо добили покварено кисело млеко, а то није био први пут. Доста хране је сигурно покварено, док о месу можемо само да сањамо, јадао се Душан Васић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa