Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА ЗАПАД

ЂУКАНОВИЋ ЗА СЛАВЉЕ

Мачва ““ Железничар 1 : 0 (0:0)
Шабац ““ гледалаца 1000. Судија: Томислав Ђуровић (Ужице) 7,5. Стрелац: Ђукановић у 76. Из једанаестерца. Жути картони: Илић, Милутиновић, Матић, И. Радовановић, Ристивојевић (Мачва), Шалипур, Рајевац, Ђукић, Танасијевић, Милисављевић (Железничар). Искључење: Драган Грчић тренер Железничара.
Мачва: Степандић 8, Пејовић 8,5 , Спасеновић 8, Јовановић 6,5, Ристивојевић 8, Ђукановић 8,5, Видић 7 (И. Радовановић -), Милутиновић 8,5, Илић 6,5 (А. Радовановић -), Милинковић 7, З. Матић 8 (Лазић -).
Железничар: Танасијевић 7,5, Ђукић 7,5, Андрић 7 (Томић -), Шалипур 7,5, Гентић 7,5, Живковић 7 (Н. Марковић -), Јанковић 7,5, Рајевац 7, Гајић 7, Милисављевић 6,5, Станојевић 6,5 ( Стевановић 6,5).
Играч утакмице: Ђукановић (Мачва)
Капитен Мачве, одбрамбени играч и реализатор јединог гола са пенала, Ђукановић на најбољи начин предводио је екипу против директног ривала за прво место на табели Српске лиге запад, Железничара из Лајковца на дербију одиграном у недељу. У борби за победом нису изостали ни други. Истакли су се пре свега Пејовић, Спасеновић, Милутиновић, Матић као и голман домаћих Степандић, који је у пар прилика добро реаговао. Мачва је од самог старта имала иницијативу, играла нападачки и у свим сегментима игре била боља. Лопта у поседу црвено-црних била је у убедљивој предности док су гости изабрали тектику да се бране. Таква игра Шапчана и наметнут темпо резултирала је бројним центар шутевима, пре свега Пејовића и Спасеновића углавном до Матића и Милутиновића. Нешто касније уследио је одлично изведен центар шут, односно слободан ударац Матића, у 24. минуту када је лопта кроз шеснаестерац прошла све играче и нашла свој пут у мрежи Лајковчана, да би помоћни судија подигао заставицу сигнализирајући офсајд. Напета атмосфера после поништеног гола изазвала је негодовање навијача Мачве али и клупе домаћих, када је после приговора судији Ђуровићу, са клупе удаљен помоћни тренер голмана, Владан Петровић. У 39. минуту, после приговора судији на трибинама је завршио и шеф стручног штаба гостију, Грчић као и помоћни тренер, Лазаревић који је мало цивилизованије напустио клупу, пошто је овај први прескочио ограду и изгубио ципелу. На паузу се отишло без голова а могли су се видети лепи дриблинзи Матића и покушаји Јовановића али и других, да се савлада голман гостујућег Железничара, Танасијевић, који су углавном завршавали високо преко гола. У другом полувремену Мачва је држала висок темпо игре, наставила нападачки, а покушаји Ристивојевића, силовито са тридесетак метара, два пута, само су били наговештај жеље за победом. Низали су се напади Мачве и прилике да се угрози гол Лајковчана, да би после старта голмана гостију над Пејовићем, судија показао на белу тачку. Са пенала капитен Ђукановић био је сигуран постигавши гол за славље. Кочоперни гости кренули су на све или ништа да би неколико њихових шутева одбранио голман домаћих, Степандић. Мачва наредно коло игра гостујући неугодном Партизану из Бумбаревог брда, а другопласирани Железничар дочекује трећег на табели, екипу Полета из Љубића. Уколико Мачва направи серију победа могла би да мирније уђе у пролећни део сезоне када би се и улазак у виши ранг смешио.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa