Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП

ВАПАЈ СРБИЈЕ ДА ПРЕЖИВИ

О улози и значају државе и дипломатије у обележавању стогодишњице Првог светског рата, на научној конференцији говорио и дреновачки учитељ Зоран Радовановић. “Морамо се борити духовним оружјем памћења и документованом историјском истином“- речено је на овом скупу
Придружујући се наредне године прослави стогодишњице Првог светског рата, Зоран Радовановић завичајни истраживач и учитељ у мачванском селу Дреновцу, добио је ванредно признање. Стигао му је званичан позив да учествује у раду Међународне научне конференције „Очување и заштита културно историјског наслеђа Србије у иностранству“ конципиране у два програмска дана 31. октобра и 1. новембра 2013. године.
Научна конференција је одржана у организацији и просторијама Института за међународну политику и привреду у Београду. Од коликог је значаја овај научни скуп и Радовановићева студија под називом „Улога и значај државе и дипломатије у обележавању стогодишњице Првог светског рата“, најбоље говори списак учесника научне конференције у лику еминентних историчара, научних сарадника, представника Етнографског института САНУ, универзитетских професора, војних стручњака и других истраживача из ове области. Своје радове за конференцију пријавили су, како домаћи, тако и инострани научни радници Француске, Немачке, Румуније, Украјине, Републике Српске, Хрватске, Аустралије и Македоније. Научном скупу су учествовали, у име организатора др Душко Димитријевић директор Института за међународну политику и привреду из Београда, др Љиљана Никшић саветник у Министарству спољних послова Владе Републике Србије, Мирослав Тасић в. д. директора Етнографског музеја у Београду, др Видоје Голубовић у својству научног сарадника са Института за међународну политику и привреду из Београда и многи други.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa