Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
ЕЛИКСИР ЗДРАВЉА ИЗ ПОРОДИЦЕ МИЛЕНКА ЈОВШИЋА

ЉУБАВНИ ЛИКЕР И АЈВАР

Угледни мачвански домаћин, некадашњи графичар београдског БИГЗА. тврди да његова здрава храна продужује живот и помаже заљубљенима. Повратак огњишту
Нема сумње да је Миленко Јовшић из Совљака, близу Богатића, предузимљив човек. До пре неколико деценија, отиснуо се из села у бели свет, трбухом за крухом и уз помоћ пријатеља запослио у београдском БИГЗУ. Вредно је радио и оправдао поверење земљака. Подстакнут жељом за већом зарадом и посебношћу, отворио је своју приватну фирму и наставио сличну делатност. Доживео је вреву и неспокојство живота великог града и поново потражио мир на сеоском огњишту. Никад га није заборавио.
- Одувек сам желео да стварам нешто ново олакшавајуће за људе. Тако је настала моја сејалица за лук и пасуљ. Сада у сарадњи са Туристичком организацијом општине Богатић намеравам да проширим постојећи обим и врсту етно хране. Из моје кухиње већ излази љубавни ликер, ораховача и вишњевача, напици припремљени без хемије, као и ајвар. Све је припремљено по домаћим рецептима и дуготрајно је, каже Јовшић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa