Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
У ПРИПРЕМИ НОВИ ЗАКОН О НЕКРЕТНИНАМА

ДО „ЧИСТОГ“ СТАНА БЕЗ ГЛАВОБОЉЕ

Нови Закон о посредовању у промету и закупу непокретности требало би да уведе ред у област продаје и издавања стамбених и пословних објеката.
Министарство трговине предложило је усвајање новог Закона о посредовању у промету и закупу непокретности како би се смањило високо учешће сиве економија у пословима из ове области и увела пракса обавезног потписивања уговора о посредовању. Представници агенција за некретнине подржавају најављени закон, јер ће регулисати рад и искључити нелојалну конкуренцију.
- Агенције за посредовање морају бити осигуране одређеном сумом новца, која ће служити као депозит, због евентуалне штете која може бити нанета трећим лицима. Обавеза представника агенција и клијената биће и склапање и овера уговора, а овај члан закона је унет јер су до сада појединци, из различитих разлога, избегавали ово правило. Нови закон предвиђа да особе које се баве посредовањем у промету непокретностима морају имати стручну лиценцу и не могу радити за више агенција, објашњава Зорица Ђокић, власница агенције „Колумбо градња“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa