Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
„ЈАНКОВЦИ“ И ОВЕ ГОДИНЕ ПОСЕТИЛИ „ФЕСТИВАЛ НАУКЕ“

ЗАБАВНО И ПОУЧНО

Међу петнаест хиљада основаца који су посетили београдски „Фестивал науке“, чији је овогодишњи слоган био „Суперхероји науке“, нашао се и шездесет један ученик ОШ „Јанко Веселиновић“. У пратњи пет наставника шабачки основци од шестог до осмог разреда имали су прилику да у суботу доживе науку на забаван, али и поучан, начин.
- Мислим да је „Фестивал науке“ добар начин да им се приближи наука. Замишљен да на једноставан начин, огледима који су приступачни њиховим узрастима објасни неке ствари, потврдио је да „наука није баук“. Било је доста штандова где су деца њиховог узраста вршила огледе тако да их је то још више привукло. И нас такође. Организација је за сваку похвалу. Драго ми је што смо и ове године ишли. Прошле године били смо једина школа из Шапца. Сада нас и остали прате тако да је доста деце из Шапца учествовало. Надам се да су задовољни виђеним, а да смо ми бар мало допринели и успели да их привучемо науци - рекао је Дарко Вучићевић, наставник ТИО.
Током четири дана, од 5. до 8. децембра, простор бивше Робне куће „Клуз“ био је претворен у прави мали свет науке у којем су и мали и велики могли да открију многе тајне наше планете. Необичне интерактивне поставке „Од Земље Земљи“, „Заталасај географију“, „Савршена симулација“, „По руци се познају јунаци“, „Звездани детективи“ и многе друге, пропраћене занимљивим шоу програмима, научним спектаклима, радионицама за најмлађе, али и озбиљним научним дебатама привукли су рекордних 31.000 посетилаца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa