Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
МАЧВАНСКА СРЕДЊА ШКОЛА У БОГАТИЋУ СМЕР КУВАР

НАГРАДА ЗА СИТНЕ КОЛАЧЕ

Пре три године у наставу Средње мачванске школе у Богатићу је уведен смер кувар. Интересовање ученика је још тада било велико, а од 24 ученика који су били прва генерација, њих осморо је с доста успеха наставило даље школовање у овом врло захтевном и траженом послу.
- Ове године, приликом уписа од њих 30, 28 је имало прву жељу да се школују на смеру кувар. Слична ситуација која говори о изузетном интересовању младих за овај смер је и на нивоу Србије, каже наставница на овом смеру Видојка Вукомановић, чији су ученици на недавном петом сајму етно хране и пића, одржаном у Београду за изложене ситне колаче у огромној конкуренцији, освојили прву награду.
У екипи су били ученици: Тамара Димитријевић, Славица Кнежевић, Христина Стефановић, Александра Спасојевић, Ружица Јовић и Јована Врачарић. Вођа тима је била Милица Ђукић из Дубља.
- Искрено смо били изненађени наградом. Добро сарађујемо са нашом Туристичком организацијом, коју смо на неки начин заступали исто као школу и општину Богатић. Скупа нам доста помажу и без њихове помоћи сигурно не би освајали врхунске резултате. И ова генерација ученика је веома вредна и талентована, што и потврђују где год да се појаве. Овог пута правиле су класично јело, без адитива и разних додатака који су данас веома присутни, каже наставница Видојка.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa