Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
ОДРЖАНА СКУПШТИНА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ

ОДБРАНА ДОСТОЈАНСТВА И ПОМОЋ КОЛЕГАМА

Скупштина Адвокатске коморе Шапца, коју чине 353 члана, одржана је последњег дана новембра у Бањи Ковиљачи и на њој је изабрана прва Представничка скупштина. Како наводи секретар Адвокатске коморе Шапца, Александар Лекић, нови Закон о адвокатури чини 38 представника из Шапца, Ваљева и Лознице.
-Избори су спроведени током последње две године и легитимитет је веома велики јер су представници изабрани убедљивом већином. Чак 246 адвоката је гласало за, а само 19 против, наводи Лекић.
Адвокатска комора се труди да штити достојанство професије, чему у прилог иде чињеница да је први пут један адвокат брисан из именика адвоката због криминала, што је према Лекићевим речима историјска ствар. Такође, као заслугу појединих адвоката из Коморе истиче останак судских јединица у Богатићу и Коцељеви.
-Нарочито бих истакао допринос Драгомира Бате Јоцковића, адвоката из Богатића, Гојка Лазарева, председника Вишег суда у Шапцу и Милорада Малетића, председника Основног суда у Шапца. Ове јединице су биле пред укидањем и на овакав начин се боримо за доступност правде грађанима, каже Лекић.
Комора за своје чланове организује семинаре поводом доношења нових закона, а Лекић је посебно поносан на то, што су можда и једини у Србији, који немају проблема са плаћањем чланарине. Истиче да им је на тај начин омогућено да, и у време кризе, имају значајне активности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa