Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ОГУГЛАЛА ГОДИНА

Још мало па смо изгуглали годину. Неко на “Гуглу“ а неко је баш огуглао на све оно што прати овај савремени живот.
Ближи се крај године. Они што нам наплаћују све и свашта, разлетели се на све стране а они који треба да плате, такође су се унезверили којекуде. За ових неколико дана треба надокнадити све што је током године пропуштено а то је виша математика, поготову што у Србији нема довољно рачунаљки.
А по временским приликама рекло би се да ова година може још трајати. Колико су се само још пре првог снега хвалили ови наши путари и остале зимске службе, јадни снег није смео више честито ни да пада. Малте не они што су лане дозволили да цела земља буде завејана, сад су се ускопистили па само што не тврде да ће сваку пахуљу још у лету дочекати на лопату. Јашта.
Зашто наши економски стручњаци толико причају овом нашем народу о такозваном јавном дугу државе. Нити тај народ води државу, нити је тај народ направио тај јавни дуг. Народ, односно скоро сваког појединца у том народу, брине нешто друго, а то је сопствени дуг и како га одужити а зна да му ту никакве реформе или м-м-ефови неће помоћи.
Кажу ти наши да ће се после 2014. године овде у Србији живети боље. Па то се на овим просторима говорило и осамсто четрнаесте, и девесто четрнаесте, али ајд“™ да сачекамо и ову две хиљаде четрнаесту. Није далеко, видећемо.
Сад приређују и некакве ноћи куповине. Свашта. Па већина овог народа не може ни дању да купује. Истина, баш ти и не спавају ноћима, баш зато што тог дана нису ништа купили.
Једна наша званичница изјавила да Србија као “Ферари“ јури ка Европској унији. Па лепо, само треба пазити на брзину, има вазда кривина до тамо, а и путеви су клизави, да се не скркендијамо у неки јевропски јендек.
Последњих неколико деценија, па и сад, скоро свака наша власт обећавала је Србији брзе пруге и хитре возове. Кад оно ти исти возови пројурише поред нас, остадоше само лоше пруге, и “оно“ поред пруге.
Кинези ће по Србији градити још неке мостове, пруге и којешта. Треба видети са овим шабачким Кинезима да неку од тих инвестиција накриве и на нашу варош.
У Београду почело рашчишћавање рушевина бившег Генералштаба бивше нам ЈНА. Па ваљда је требало прво утврдити ко је од тог здања направио рушевине, па онда склањати заоставштине милосрдних помагача.
Тек неки дан подигнута оптужница везана за случај крађе матурских тестова. Што бре не сачекаше још мало док и деца и њихови родитељи па и професори не забораве читаву причу. До неке друге прилике.
Пошто је досадашњем амбасадору Србије у Америци истекао мандат, наша земља сад тамо нема дипломатског представника. Чак су неки од званичних органа изјавили како немамо новог и правог човека за ту позицију. Иако воли своју земљу, аутор ових редова, такође изјављује да због списатељских обавеза они у дипломатији не рачунају на њега, нека се сналазе. Некога ће вероватно на“™ватати!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa