Инфо

18. март 2010.18. мар 2010.
ДЕЧЈА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

НИ АЛЕ НАМ НЕ ФАЛЕ

У холу Библиотеке шабачке недавно отворена изложба Дечјег одељења и Дечје креативне радионице ове установе под називом “Ни але нам не фале“. Цртежи инспирисани митологијом и књигама за децу употпуњени су гињол луткама васпитача-сарадника Предшколске установе “Наше дете“
Креативна радионица Библиотеке шабачке постоји нешто мање од годину и по дана, али у овом релативно кратком периоду својим дружењем, радом и позитивном енергијом која зрачи из радова приказаних на неколико тематских изложби, успели су да привуку пажњу деце школског узраста, родитеља наставника па и шире јавности.
- Преко 200 часова креативног рада резултирало је са две тематске изложбе које је видело више од 500 деце различитог узраста. Обрађене су многе научне области, а остварена је и активна сарадња са астрономским друштвом “Руђер Бошковић“ из Београда. Радови деце из Дечје креативне радионице приказани су у Женеви на стручном скупу “™“СХОЊ ПХЗСИЦХ“ ““ истакла је Драгана Илић, вођа пројекта.
Деца су на почетку долазила у библиотеку на предлог професора ликовног, а касније су сама доводила своје другаре. Временом се оформила група сталних полазника, углавном, као што је случај са нашим саговорницима, из ОШ “Николај Велимировић“.
- У оквиру креативне радионице ми цртамо, шалимо се, дружимо. Учимо и правила понашања у одређеним околностима, установама, приликом опхођења са старијим особама. Нека смо и написали, али, искрено, нека примењујемо а нека не ““ рекла нам је Марија Глигорић, ученица шестог разреда ОШ “Николај Велимировић“.
- У оквиру ове изложбе имамо доста радова инспирисаних митологијом. Раније смо цртали на тему свемира, нове године, тренутно радимо екологију и припремамо се за ускршњу изложбу ““ каже Кристина Сувајџић.
Василије Мартиновић је приликом наше посете први пут присуствовао часу “креативне радионице“, али је истакао да му се са групом много свиђа и да му приликом цртања помаже ако нешто пре тога прочита, међутим, можда изнервиран чињеницом да су му тог дана недостајале идеје, Илија Петровић, тврди сасвим другачије: Нисам научио ништа овде, апсолутно ништа. Уствари ја нисам дошао овде да учим, него да цртам, јер да сад учим био бих у школи, а школу не волим.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa