Инфо

18. март 2010.18. мар 2010.
КРУПАЊ

ОБУКА МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

Прошлог понедељка у Палати Србије на Новом Београду, у организацији Министарства омладине и спорта и УСАИД-овог програма за економску сигурност, потписан је Меморандум о сарадњи под називом „Спремни на изазове будућности“, између општине Крупањ и Тима за јачање економске сигурности организације УСАИД
Споразум су потписали Мајкл Пилсбери, директор УСАИД-овог програма и др Саво Дорић председник општине Крупањ, као и 37 председника општина и градоначелника широм Србије.
По завршетку свечаног дела церемоније министарка Снежана Самарџић-Марковић и амбасадорка Америке у Србији Мери Ворлик, приредили су пријем за учеснике у Браон салону Палате Србије, и у директном разговору са председницима и градоначелницима, као и са координаторима канцеларија за младе упознали све присутне са даљим плановима САД за економску подршку Србији.
Циљ заједничких напора је унапређење предузетничких и тржишних вештина и знања младих, како би били успешнији на тржишту, или као власници својих предузетничких радњи и предузећа.
Главни проблем са којим се млади сусрећу у нашој и околним општинама је управо незапосленост. Вођена идејом да помогне младима, канцеларија за младе ће у наредном периоду, уз заједничку помоћ УСАИД-овог тима, у нашој општини организовати обуку за 20 младих особа из омладинског предузетништва. Многи средњошколци и студенти у Србији немају могућност да кроз редовну наставу стекну практичне вештине које се данас траже на тржишту рада.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa