Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.
Спортски реквизити за уЧеснике Пројекта

Расти здраво

Приликом посете шабачкој Основној школи „Лаза К. Лазаревић“, прошлог четвртка, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт, уручио је заменику градоначелника Шапца Немањи Пајићу пет комплета спортских реквизита за децу у Пројекту „Расти здраво“. Реч је о програму који, под покровитељством града Шапца, већ пет година реализују Удружење педагога физичке културе Шабац, Спортски савез Шабац и Канцеларија за младе. Од школске 2014/15. године Пројекат је прилагођен програму Савеза за школски спорт Републике Србије под називом “Спорт у школе“, који се спроводи на целој територији Републике, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.
- Радује нас што је програм од ове године прилагођен Пројекту „Спорт у школе“ Савеза за школски спорт. За реализацију овог пројекта град Шабац годишње издваја шест милиона динара, а најважнији резултат Пројекта је више од 1.300 ученика најмлађег узраста обухваћених спортским активностима, два пута недељно. Захваљујући управо оваквим пројектима и спорту којем јесте место у школама, ови малишани формираће и развијаће здраве животне навике, а њихов правилан и здрав раст и развој један је од наших приоритета. Савезу захваљујемо на реквизитима које су донирали, и на партнерству у Пројекту, истакао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Пројекат је бесплатан и обухвата ученике првог, другог и трећег разреда у 12 основних школа и пет издвојених одељења са територије града, по чему је јединствен у Србији. У његовом спровођењу ангажовано је 13 професора физичке културе, који су се налазили у евиденцији Националне службе за запошљавање, и пет координатора.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa