Инфо

18. март 2010.18. мар 2010.
РИБОН ЗА БОШКОВИЋА

ЗНАЊЕ БЕЗ ОСЕЋАЈА НИШТА НЕ ВРЕДИ

На недавно одржаној смотри фотографије у Америци, Раденко Бошковић, члан “Шабачке фотографске задруге“ освојио почасну награду
Раденко Бошковић се фотографијом бави преко три деценије. Уметничко виђење света кроз објектив обележило је првих десет година бављења овом делатношћу, и последње две. Само у току прошле године излагао је у седам земаља и на великом броју домаћих изложби. Свако признање, носи одређен број бодова, тако да је у кратком временском периоду стекао услов за подношење захтева за највише излагачко звање у оквиру Фото савеза Србије и услов за међународно звање АФИАП.
- Фотографија је мој живот, тече мојим венама и разумем је у потпуности. Након дугогодишњег бављења овом уметношћу, разумљиво је што сада много лакше сагледавам ствари. Фотографију најпре треба осетити. У разговору са једним сликарем, објашњавајући свој рад, рекао сам да ја никада нисам изучавао историју уметности, и нисам упућен у правила. На шта ми је он одговорио, да ако неке ствари једноставно не осећаш не помаже ништа историја уметности нити било која друга наука ““ рекао је Раденко Бошковић.
Бошковић је члан “Шабачке фотографске задруге“ од њеног оснивања. Заједно са осталим фотографима, један од циљева му је да ова уметност у нашем граду задобије место које заслужује.
Наиме, град са богатом фотографском традицијом још увек нема изложбу којом би био препознатљив у међународним размерама, али то је нешто што са мало добре воље може да се ускоро промени.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa