Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ХОР „ЛИРА“ ОШ „МИЋА СТАНОЈЛОВИЋ“ ИЗ КОЦЕЉЕВЕ НАСТУПИО У ШАПЦУ

СА ПЕСМОМ У НОВУ ГОДИНУ

Друго вече за редом у амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу одјекивали су анђеоски гласови. Овога пута Хор „Лира“ ОШ „Мића Станојловић“ из Коцељеве Шапчанима је приредио незаборавно вече. Божићне посланице, новогодишње песме, забавне поп нумере, али и песме наших познатих аутора Миње Суботе и Јована Адамова биле су само део репертоара који деветнаест чланица хора изводе на осам светских језика.
- Морам рећи да је јако тешко у данашње турбулентно време одржати култ хора у школи услед навале веома неквалитетне музике. Заиста сам срећан човек што у тако малој средини могу да окупим људе који су изузетно талентовани, који воле хор и хорско певање и којима је заиста драго да могу да имају овакве наступе и да их приређују ““ рекао је Иван Марковић, проф. музичке културе.
Концерт је отворен интерпретацијом композиција „Звончићи“. „Ода радости“ Лудвига Ван Бетовена и академском увертиром „Гаудеамус“ Ј. Брамса. Солисткиње ове вечери извеле су веома карактеристичне контрастне нумере. Композицију старог италијанског мајстора Пердолезија „Где је онај цветак жути“ отпевала је Јована Којадиновић. Чувена нумера Сање Илић и „Балканике“ „Плава птица“ склизнула је са усана Катарине Петровић, док је Анастасија Антонић отпевала тинејџерску песму „Шта се може“. Теодора Дајић извела је две нумере и то „Ес њар еинмал им Дезмер“ на немачком и „Онце упон а дреам“ “ из цртаног филма „Успавана лепотица“.
Током вечери могле су се чути и композиције „Еделњеисс“ из америчког филма „Моје песме, моји снови“, „Ундер тхе сее“ из анимираног филма „Мала сирена“, филмске нумере „Кажи зашто ме остави“ и „Девојко мала“, грчка песма „Марик мети китрина“, „Креће се лађа Француска“. За крај хор је извео јапанску народну песму „Танабат“, посланицу на немачком „Таненбаум“ и композицију Леонтине Вукомановић „Нова година“.
Андрија Пантелић на гитари одсвирао је копозиције Пасцауала Рота „Хабанера“ и Франциса Таргета „Етида у е-молу“, а Никола Мијаиловић на хармоници украјинску народну песму „Игра козака“. У паузама присутне су забављале водитељке Татјана Петровић и Кристина Ђаковић анегдотама о згодама и незгодама из живота познатих композитора. Није изостала ни маскота и заштитни знак хора Јана Јеросимић са лиром у рукама.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa