Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ШАБАЦ ОРГАНИЗОВАО КИЋЕЊЕ ЈЕЛКЕ

РАДОСТ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Прошлог петка Шабац је добио још једну новогодишњу јелку захваљујући ангажовању чланова Волонтерског ценра. Одазвавши се њиховом позиву шабачки предшколци, основци и остали малишани стигли су у тачно заказано време да јелку улепшају украсима које су сами направили. За мање од пола сата на платоу између Шабачког позоришта и Основног суда заблистала је јелка у свом пуном сјају.
- Желели смо да на овај начин улепшамо предновогодишње тренутке наших најмлађих суграђана. Овом приликом пожелео бих срећну Нову годину и Божићне празнике, још успешнију и бољу за наш град, али и за наш Центар. Трудићемо се да сваке недеље, сваког месеца и године приредимо нешто што ће обрадовати друге, а истовремено им и помоћи ““ рекао је Александар Ковачевић, председник Волонтерског центра Шабац.
Међу онима који су дали свој допринос овом надасве радосном тренутку биле су и ученице ИВ3 ОШ „Николај Велимировић“ Софија Радовановић и Јана Мићић. Тако су се једна повелика бонбона и шарени лампион удобно сместили на јелци.
- Направила сам шарени лампион. Није требало пуно времена већ само да имамо машту и да одвојимо мало времена ““ додала је Јана.
Подршку овој акцији и најмлађима пружио је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Мислим да је сјајна ствар за Шабац да има волонтере. Да имамо организовану групу људи који су спремни да помогну граду, деци, старима, коме год је то потребно и да, заправо, ту своју енергију, дух, каналишу на праве друштвено-одговорне ствари. С обзиром да немамо организован дочек Нове године због финансијске ситауције добили смо сјајну алтернативу 1. јануара када ћемо са члановима Волонтерског центра организовати трочасовни програм за децу у пешачкој зони којим ћемо заједно обележити почетак 2015. године. Видимо се! Заиста сам задовољан што је велики број деце дошао да окити ову другу јелку коју имамо у граду и да у једној доброј атмосфери испратимо 2014. и дочекамо 2015. годину. Надам се далеко успешнију и бољу. Нарочито за наше најмлађе ““ истакао је градоначелник.
Сви они који се 1. јануара нађу у пешачкој зони у дванаест часова испред Културног центра имаће прилику да присуствују свечаном отварању „Зоне загрљаја“. Новогодишња представа, караока журка, аниматори, мађионичари, кловнови и забављачи део су акције Волонтерског центра који ће имати и хуманитарни карактер. Сликање са Деда Мразом одржаће се од 13 до 14 часова испред градске новогодишње јелке и коштаће 100 динара. Новац прикупљен на овај начин, али и продајом беџева и кловновских носића, биће дониран породилишту Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa