Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.
ИЗВИЂАЧИ

“МАРШ НА ДРИНУ“ ИЗВИЂАЧКА ХИМНА

У потпуности остварен обиман годишњи Програм активности за ову годину. Изведене 24 разне активности са око 1.000 учесника. Усвојен Програм рада за 2015. годину. Учесници Скупштине и бројни гости из Републичког Савеза, из Лознице, основних школа, и више привредних организација. Уручене захвалнице Републичког СИС и Градског Савеза извиђача најактивнијим члановима и ветеранима
Извиђачи Шапца су 2014. годину завршили уздигнута чела. Целокупан Програм је у потпуности остварен, а приде томе је непланирано учешће у пружању помоћи угроженима од поплава.
Скупштину је свечано отворио председник Градског савеза извиђача Веља Милошевић и срдачно поздравио све присутне, а затим је вођење скупштине наставио председавајући Милан Алимпић.
Извиђачи Шапца учествовали су и током 2014. године у свим значајним акцијама у Србији, а били су и на једној акцији у Хрватској. Током године посебу пажњу посвећивали су пријему нових чланова, а плод тога је пријем 40 нових чланова у ОШ “Стојан Новаковић“.
Ова редовна годишња Скупштина Градског савеза извиђача одржана је у новом Дому извиђача на Летњиковцу, и биће упамћена по великом броју присутних и по великом броју гостију и ветерана. Међу гостима били су Начелник СИС и начелник за млађе брђане, затим представници Лознице, Црвеног крста, представници радио клуба “Никола Тесла“, бивши градоначелник Милош Милошевић, представник Новитаса, представник канцеларије за младе града Шапца, Принципа, ауто превозници Валтеровић, Јоксимовић и Горан Јеремић, представници ОШ “Стојан Новаковић“ и Мајур и Месне заједнице Мајур.
Начелник Градског савеза извиђача Иван Петровић током рада скупштине поднео је извештај о раду за 2014. годину, и навео бројне примере где су извиђачи били учесници акција, затим је прочитао и предлог Плана активности за 2015. годину. Оба извештаја скупштина је прихватила без примедби и допуна једногласно.
Шабачки извиђачи, видљиво је из годишњег предлога плана, истичу као примарне три врсте својих активности на којима се највише радило током протекле године. То су: стручно оспособљавање својих чланова, учешће у пружању помоћи за време мајских поплава и дружење са децом из ОШ “Свети Сава“.
За време свих ових активности запажено је велико залагање извиђача, нарочито нових чланова, зато су они свуда били радо прихватани и са поштовањем, а код младих изазивали дивљење и жељу да и они постану чланови ове друштвене организације.
Ван скупштинског рада запажено је велико дружење извиђача-ветерана, који имају и по 40 година припадности овој оганизацији. Међу ветеранима на скупштини били су Срба Јовановић, Мића Станимировић, Павле Ширгић, Буда Урошевић, Милан Јовановић, Слободан Дамњановић-Бока, Драган Божић, Аца Станковић, Марија Матић, Ружа Станимировић, Милена Алимпић и други, не рачунајући ветеране у садашњем руководству Савеза.
У раду скупштине, у дискусији, укључио се и Начелник СИС Дејан Петровић-Пики, који је поздрављајући присутне на скупштини истакао да шабачка извиђачка организација спада међу најактивније и најорганизованије организације у Србији.
Радом скупштине сви су били задовољни, а било је и доста признања за све категорије чланства.
На крају Начелник републичког СИС Дејан Петровић-Пики уручио је републичке захвалнице и помагачима у спровођењу извиђачког програма, и то: извиђачима Лознице, Црвеном крсту Шабац, РК “Никола Тесла“ ““ Шабац, бившем градоначелнику Милошу Милошевићу, Новитасу, Канцеларији за младе града Шапца, Принципу, аутопревозницима Валтеровић и Јоксимовић, Месној заједници Мајур и основним школама “Стојан Новаковић“ и „Мајур“. На крају, посебне захвалнице, Милошевић је уручио најстаријим ветеранима који имају по 40 година извиђачког стажа са пригодним поклоном ““ зидни сат, Мићи Станимировићу и Стевану Стојановићу.
Скупштина је завршила рад тако што је Начелник ГСИ Иван Петровић уручио другу звезду извиђачима који су завршили овај програм, и то: њих десеторо Вукашин Ђукић, Јована Поповић, Кристина Дервишевић, Андријана Грујић, Јована Митровић, Мица Мишљеновић, Лазар Вучковић, Лука Ћирић, Јован Илић и Никола Микић.

С. Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa