Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.
НОВОГОДИШЊИ КОКТЕЛИ СПС И ДС

У ИШЧЕКИВАЊУ БОЉЕ ГОДИНЕ

Политичке партије у Шапцу дружењем са члановима и представницима медија обележили крај 2014. године
Градски одбор Социјалистичке партије у Шапцу, на измаку сваке године традиционално организује скуп за чланове и симпатизере. На прошлонедељном скупу сумирани су резултати рада Градског одбора социјалиста, који су према речима Зоран Бортића, лидера шабачког СПС, били веома добри.
- Социјалистичка партија Србије је од 28. марта 2014. године део владајуће коалиције у Шапцу. Одлука да уђемо у градску власт резултирала је стварањем политичке стабилности у Шапцу. Драго нам је да смо за кратко време успели да реализујемо низ активности које су се односиле на подизање квалитета живота у граду. Поред тога, на време смо усвојили буџет за наредну годину, који ће нам омогућити завршетак неколико значајних пројеката. Изградићемо базен, уредити Градски трг, а залагаћемо се и за већа социјална давања, како би сви којима је помоћ неопходна били збринути. Обезбедили смо и доста већа срадства за пољопривреду и образовање у односу на протекле године, јер сматрамо да су то области у које сваки одговоран град мора да улаже. Желимо да 2015. година буде година у којој ће живот наших суграђана бити бољи, навео је Бортић.
За чланове, симпатизере и коалиционе партнере, традиционални новогодишњи коктел организовала је и Демократска странка у Шапцу. Градски одбор ДС, коктел је уприличио након седнице, на којој је сумирана година на измаку. Члан Извршног одбора, Душан Костадиновић каже да је 2014. била тешка и недемократска, а да ДС има јасне планове како да нам свима буде боље наредне године.
- Година за нама је потврдила да смо, нажалост, веома далеко од демократског друштва. Годину 2014. обележило је смањење плата и пензија, повећање спољног дуга и пад животног стандарда. Поред тога, на видело су изашли аутократија једног човека, медијски мрак и цензура. Све су то ствари које су карактеристичне за недемократска друштва. Верујем да нам може бити боље само ако се одлучно супротставимо погубној политици коју води Влада Републике Србије. Верујем да сви заслужујемо боље шансе и бољу перспективу, а да ће преко потребне политичке промене иницирати Демократска странка, навео је Костадиновић.

М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa