Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПОВЕРЕНИШТВО ИМА ПОДРШКУ ВРХА СТРАНКЕ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у среду конференцију за штампу након, како је наведено, низа састанака које су имали у циљу квалитетније, модерније и активније политичке организације. Члан Повереништва, др Александар Перановић је истакао да је странка јединствена и да у складу са тим делују сви њени органи.
-Повереништво у Шапцу има пуну подршку свих органа странке и у наредном периоду настојаћемо да што више ојачамо и да сачувамо јединство. Када се ради о ситуацији у граду, већ дуго истичемо да Шабац воде интересне сфере, а не странке. Сведоци тога смо на сваком заседању локалне скупштине где долази до прелазака одборника у владајућу већину и ротирања са једне позиције на другу да би се власт што дуже сачувала, по сваку цену. Ми се залажемо против такве политике, што показујемо у Скупштини, али и на другим местима. Са оваквим стањем у граду, лошим буџетом и стратегијом нећемо добити ни једног квалитетног инвеститора, сем за скупштинском говорницом и у медијима, навео је Перановић.
Члан Повереништва Тања Радовановић подсетила је да је Влада Србије поставила новог начелника Мачванског управног округа, Драгослава Милановића, који ће бити спона између локалне и републичке власти. Замолила је грађане да схвате да су тешке мере Владе једини начин за излаз из кризе.
-Охрабрење је да смо током највећих поплава у историји показали колико можемо бити јединствени и храбри. То исто јединство морамо показати и у овој реформској години. СНС је ту да реално сагледа проблеме грађана и крене у њихово решавање, рекла је Радовановићева.
Према њеним речима, локална самоуправа на све начине покушава да дискредитује председнике месних заједница који су изабрани већином гласова грађана. Навела је да то раде постављањем поверника у месним заједницама.
-Ми имамо један велики проблем зато што су нам као члановима СНС, врата затворена ка локалној самоуправи. Грађане молимо да разумеју проблем у координацији и сарадњи и да не мисле да су наши председници месних заједница људи који нису способни да одговарају за своје позиције и своја места, истакла је Тања Радовановић.
Упућена је пуна подршка председнику Владе Александру Вучићу и политици коју воду. Страначки избори крећу од 1. марта, избором председника странке, након чега ће бити изабран председник Окружног одбора.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa