Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ДОЛАЗЕ ЛОБИСТИ

У неким крајевима Србије опет подивљали потоци и реке. Надлежни у тим местима тврде да је то уз висок водостај и последица неочишћених водотока у које је народ свашта убацивао. Још веле да ће од сада кажњавати оне који ту бацају смеће. Е, само нам је и то требало, све ће нас по“™апсити.
Кажу да ће те и остале велике депоније по селима и градовима у које смо ми годинама улагали, морати да се уклоне до уласка у Европску унију. Па наравно, неће ни они српско ђубре. Имају своје.
Ових дана се прича и о доношењу закона о пореклу имовине. Ау, све ће нас по“™апсити.
Неки дан у Београду ухапшена једна особа која се у градском превозу возила без карте. Ех, кад би тако хапсили и све оне који се џаб џабе возе тамо амо. А и живе бесплатно.
Скупштина Србије ускоро ће да усвоји и закон о лобирању. То му дође “оно за оно“. Тако ћемо добити и ново занимање, “лобисти“. Дошло ново, модерно доба, сад је и то лобирање легално. Па ко се прилагоди, ето му.
Неке уредбе из закона о саобраћају могле би да се примењују и на наше политичке структуре, а боме и на медије, односно на несташне новинаре. Па тако ако неко изговори неистину, да не кажемо лаж, ако неко некога неоправдано опањкава, ако неко некоме нешто смакне, да не кажемо украде, ако неко... и тако редом, е па редом да се уведу и казнени поени. Па данас му скине пет, сутра десет, прекосутра петнаест и тако редом док не оде дозвола. Као и код возача. Само у овом случају да то буде забрана јавног наступа, што би се рекло, трежњење. И то да траје док се ти поједини не отрезвене.
Просветари обележили школску славу Светог Саву. Незванично се сазнаје да је међу слављеницима било и оних који су до сада часове скраћивали на тридесет минута због штрајка. Међутим, овог пута тим истим, присуство за трпезом, односно слављеничким асталом, трајало је уобичајено. Па понегде и дуже. А и јешније.
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa