Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ГРАД ПОМАЖЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ДА РЕГИСТРУЈУ ГАЗДИНСТВА

УШТЕДА ВРЕМЕНА И НОВЦА

Поводом почетка регистрације и пререгистрације пољопривредних газдинстава, која траје до 31. марта, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је Услужни центар у Варни где градски повереник помаже мештанима приликом попуњавања захтева. Градоначелник истиче да ће Градска управа омогућити да се регистрација, односно пререгистрација, обави у местима у којима пољопривредници живе.
- У разговору са једним од земљорадника, који је данас пререгистровао своје имање, дошао сам до информације да никада није успео да брже обави овај посао. Задатак Градске управе, и мој задатак, је да људи који живе у селу имају једнако квалитетну услугу као и они који живе у граду. Постоји 10.500 пољопривредних газдинстава која треба да се пререгиструју, и ми ћемо као Градска управа, користећи своје капацитете, урадити највећи део посла за наше грађане. Услуга коју Градска управа пружа треба да буде брза и ефикасна, и да кошта мање, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Градски повереници ће значајно помоћи грађанима у овом послу тако што ће уместо пољопривредника попуњавати захтеве и давати им смернице.
-Јуче је почела пререгистрација и изненађени смо великим одзивом људи за прва два дана. Позивамо мештане свих села да не чекају последњи дан за пререгистрацију и тиме стварају гужву, већ да наредних дана оду у услужне центре у својим селима, поручила је Зорица Марковић, градски повереник у Варни.
Милутин Ђурђевић, пољопривредник из Маова, чије је имање данас посетио градоначелник Шапца, наглашава значајну улогу Града Шапца приликом пререгистрације газдинстава. Чињеница да не морају да одлазе у Шабац да би обавили послове, олакшава им свакодневицу, штеди време и новац.
Аграрни буџет за ову годину је значајно увећан и износи близу 83 милиона динара, наводи Владимир Шпегар, директор Дирекције за пољопривреду.
-Велики део овог буџета је предвиђен за субвенције у сточарству. Заједно са Удружењем произвођача свиња послали смо апел Министарству пољопривреде да се ситуација превазиђе и олакша тренутно лоша позиција наших пољопривредних произвођача. Наш крај је богат пољопривредни крај, и ми ћемо као Град учинити све да се развије још више, рекао је Владимир Шпегар.
За претходних 10 година у Варну је уложено више од 195 милиона динара - за бројне пројекте међу којима су реновирање просторија Месне заједнице и основне школе, објекта Предшколске установе, амбуланте Дома здравља, апотеке, као и за бушење дубинских бунара, јавну расвету, асфалтирање путева, изградњу водоводне мреже...
У Маовима је највише улагано у инфраструктуру, реновирање школских објеката, бушење дубинских бунара, јавну расвету, асфалтирање, а значајна су и улагања у пољопривреду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa