Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
НОВООСНОВАНО ПЧЕЛАРСКО УДРУЖЕЊЕ „ЦЕР“ ОРГАНИЗОВАЛО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ

ЗА БОЉИ РАД

Због изузетних погодности за развој пчеларства у нашем региону све већи број људи показује заинтересованост за бављење овом делатношћу. Да је то тако показује и Пчеларско удружење „Цер“ које је основано у децембру прошле године. Своје активности у 2015. оснивачи друштва Александар Стојилковић, Срђан Ненадовић, Мирко Шаша, Давор Шашић и председник Жељко Мијатовић започели су недавним организовањем стручног предавања у Центру за стручно усавршавање.
- Циљ оснивања друштва је заједничко наступање на тржишту, како при продаји пчелињих производа, тако и приликом набавке репро материјала. Друштву је такође циљ да обнови манифестацију „Фестивал пчеларства“ која је до сада два пута одржана у Шапцу и да она постане традиционална. Град Шабац има потенцијала за то - рекао је председник Жељко Мијатовић.
О заинтересованости за пчеларење сведочи и број посетилаца. Њих преко сто педесет имало је прилику да чује Милету Марковића из Јабучја код Лајковца и Слободана Марјановића из Ужица који су одржали два изузетно поучна предавања.
- Приказао сам како радим на свом пчелињаку и како спремам друштва за први багрем, али и предности пчеларења помоћу контејнера у односу на класичне методе. Мислим да је тај начин будућност у овом послу ““ истакао је Слободан Марјановић.
На скупу заказаном за 15. фебруар од 10 часова предавање ће одржати проф. др Зоран Станимировић.

О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa