Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
НАСТАВАК ТЕХНИЧКЕ ПОДРШКЕ ЛОКАЛНИМ ОЦД И ОПШТИНАМА ЗА СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ

БРЖИ РАЗВОЈ ЗАЈЕДНИЦЕ

ЦенТриР ““Центар за равномерни регионални развој из Београда је са партнерским организацијама ““ Грађанска шанса из Ваљева и Народни парламент из Лесковца, током јануара одржао више састанака са локалним ОЦД и представницима општинских тимова у Крупњу, Белој Паланци и Параћину који су укључени у процес локалног стратешког планирања у својим општинама. Ове активности су део техничке подршке коју партнерске организације пружају локалним ОЦД, али и локалним управама, на плану укључивања цивилног сектора у изради и спровођењу локалних стратегија и планова, а захваљујући подршци Европске уније која финансира пројекат ,,Стратешки планирамо ““ дајемо допринос бржем развоју локалне заједнице“.
С обзиром да се у Крупњу и Белој Паланци приводи крају израда Акционог плана за спровођење стратегије одрживог развоја општине, односно да је у Параћину при крају припрема нацрта Акционог плана енергетске ефикасности, одржан је још један круг консултација са локалним удружењима грађана са циљем да се у нацртима ових стратешких докумената нађу стварне потребе и предлози локалне заједнице.
У општини Крупањ 26. јануара одржан је радни састанак представника ЦенТриР организације и Грађанске шансе из Ваљева са члановима радне групе за израду-ревизију Стратегије одрживог развоја општине. На њему су се анализирали материјали који се односе на стратегију одрживог развоја. Састанак је био веома значајан из разлога што су се ,,искристалисале“ још неке недоумице, формулације и друго потребно како би се што боље финализовала Стратегија одрживог развоја и Акциони план за њено спровођење.
ЦенТриР и Грађанска шанса су остварили током претходне године висок степен сарадње са локалном заједницом из Крупња како са Општинском управом, са једне стране, тако и са организацијама цивилног друштва са друге стране.
ЦенТриР и КЛЕР

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa