Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
ПРИЈЕМ ЗА ДРУШТВО СРПСКО-АЗЕРБЕЈЏАНСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

САРАДЊА У ОБОСТРАНОМ ИНТЕРЕСУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић организовао је прошлог уторка пријем за представнике Друштва српско-азербејџанског пријатељства. На састанку је било речи о привредној сарадњи шабачке регије са Азербејџаном, али и јачању о културних, образовних и научних веза између две земље.
Једна од земаља које током последњих неколико година негују чврсте везе са Србијом је Азербејџан. Представници Друштва српско-азербејџанског пријатељства боравили су у уторак у Шапцу, где су са градоначелником Шапца и локалним привредницима разговарали о успостављању сарадње у најразличитијим областима.
- Веома смо задовољни пријемом у Шапцу. Овде смо наишли на одлучност људи, који су спремни нешто да ураде и да покрену ствари и да контакт са Азербејџаном буде успостављен на прави начин. Своје идеје представници ваше привреде и локалне самоуправе изнеће нам на састанку заједничке Привредне коморе Србије и Азербејџана, већ следеће недеље у Београду. Желимо да инвеститоре из Азербејџана упознамо са вашим потенцијалима, рекао је Зоран Сам, председник Друштва српско-азербејџанског пријатељства.
Повезивање инвеститора из Кавкавског региона са локалним самоуправама широм Србије је охрабрујући знак, истакао је градоначелник Небојша Зеленовић. Шабац ће следеће недеље представити привредне потенцијале представницима заједничке Привредне коморе која окупља предузетнике из две државе.
- Постоји добра прилика за обе стране. Како за инвеститоре из Азербејџана да улажу у Србију, а је се надам и у Шабац, тако и за наше привреднике. Они могу да понуде своје услуге из различитих области привредницима у Азербејџану, рекао је градоначелник Шапца.
Са потенцијалима шабачке фирме „Галеб група“, представнике Друштва српско-азербејџанског пријатељства упознала је директорка Наташа Марковић, која је и чланица Савета за праћење привредних кретања на подручју Шапца.
- Можемо да им понудимо широк спектар наших производа, као и услуге из области увођења и одржавања фискалних каса. Азербејџанско тржиште је ново за нас, али са свакако великим потенцијалима. Шансу за успех на њему не види само наша фирма, већ и остале компаније које су чланице Привредног савета у Шапцу, навела је Марковићева.
Из досадашњег искуства, Азербејџанци су највише заинтересовани за отварање заједничких фирми са партнерима из Србије. Шансу за извоз у Кавкаски регион имају пољопривредници, пре свега сточари, али и представници других привредних грана, попут грађевинарства, јер овај сектор у Азербејџану у последњих неколико година доживљава праву експанзију.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa