Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.
ДЕСИЋ СТИГАО ДО МИНИСТАРСТВА

ФАЛСИФИКОВАНА РЕГУЛАРНОСТ

Не смирују се тензије након избора за Савет Месне заједнице Десић. Коалиција која је на власти у граду прогласила је убедљиву победу у овом поцерском селу са 315 бирача. Српска напредна странка реаговала је саопштењем у ком су тврдили да су избори нерегуларни, јер је по подношењу оставке председника Савета могао да замени само члан који је био други по реду по броју освојених гласова. Након тога Заједно за Србију организује конференцију на којој показују записник са потписима чланова Савета у ком се наводи да сви подносе оставку и траже нове изборе. Међутим, СНС располаже изјавом у којој се тврди да су помињани Записник и потписи на њему фалсификовани.
На конференцији за медије СНС одржаној у уторак новинарима су подељене копије и Записника и изјаве, али и Пријаве коју је Управном инспекторату Министарства државне управе и локалне самоуправе поднео члан странке Драган Јелић.
-Градоначелник тврди да су ови избори редовни и расписани по закону. Могу то да демантујем, јер су се ослањали на фалсификована документа. Поднео сам пријаву Управном инспекторату надлежног Министарства и надам се да ће сви учесници у овоме кривично одговарати, рекао је Јелић.
Према речима др Дејана Лазића, документа до којих су дошли недвосмислено показују да су потписи чланова Савета МЗ Десић фалсификовани и да је прекршен Закон. Лазић истиче да Записник са спорне седнице побија Изјава у којој чланови Савета тврде да се та седница никада није ни одржала.
-Потписи који се налазе на дну нису тих људи. Њихова изјава гласи да нису ни писмено ни усмено дали оставке на своје функције. Врло сиптоматично је и то да је председник Савета оставку поднео 5. августа, а као датум спорне седнице је наведен 25. децембра, образложио је Лазић.
Блажа Кнежевић је рекао да су избори за савете месних заједница одржани пре годину дана били пре свега грађански, али да Градска управа врши притиске на Месне заједнице у којима су победили људи које је подржао СНС. Кнежевић сматра да, како се приближавају локални избори, лакална власт на све перфидније начине покушава да уруши те МЗ.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa