Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ ПРОЈЕКАТ

ДЕЧЈИ ХОР „МЛАДИША“

Желећи да град Шабац напокон добије и свој дечји хор Канцеларија за младе покренула је нови пројекат. Тако ће већ од суботе, 21. марта, сва деца узраста од четири до петнаест година моћи да се певачки окушају на аудицији за Дечји хор „Младиша“ од 17 часова у Канцеларији за младе у Културном центру.
-Идеја нам је била да младе таленте, који желе да се баве певањем у хору, привучемо што више у нашу малу заједницу младих, а да то, пре свега, буде бесплатно за наше клинце. Желимо да им помогнемо у гајењу талента и да их што више подстакнемо да ни у ком случају не одустају од својих снова и онога што воле. Такође, желимо да формирамо и један Дечји градски хор који ће моћи да прати све манифестације које се одржавају у нашем граду и то не само за потребе Канцеларије за младе или Културног центра него и за остала удружења и групе које се баве и раде са младима ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе, на конференцији за медије у понедељак.
На репертоару хора поред дечје и класичне музике, наћи ће се и филмска, староградска и забавна музика. Разлог више да се сви заинтересовани придруже хору у коме ће имати прилику да и сами бирају композиције које им се свиђају.
-Циљ оснивања хора је првенствено да се сва деца од четири до петнаест година што више обухвате активним и пасивним музичким образовањем и да своје слободно време проведу на што лепши начин уз музику и дружење. Пробе ће се одржавати два пута недељно, уторком и четвртком, са почетком од 19.30 часова, а у трајању од четрдесет пет минута. На суботњој аудицији сви кандидати ће бити саслушани. Обратиће се пажња на ритам, музички слух и музичку меморију. Нема потребе за било каквим припремањем. Довољно је да дођу расположени и спремни на лепо дружење. Они који не буду могли да дођу у суботу добиће другу шансу после прве пробе у уторак, 24. марта ““ додала је музички педагог Сузана Гајић, координатор пројекта и будући хоровођа.
Пријаве за аудицију могу се обавити у Канцеларији за младе или путем позива на бројеве телефона 064/ 55 ““ 36 ““ 132 и 015/ 314 ““ 031 до петка.
О. Г.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa