Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
БАЗЕН У ИЗГРАДЊИ ДОБИО ВИСОКУ ОЦЕНУ

ПУНА ПОДРШКА КЛУБУ И ГРАДУ

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић, представници Ватерполо клуба „Пожаревац“ и чланови Дирекције за планирање и изградњу града Краљева боравили су у понедељак у Шапцу
Упознавање са карактеристикама будућег спортског центра и размена искустава у вези са начином финансирања реконструкције и доградње затвореног базена у Шапцу, биле су централне теме у разговору представника града Шапца и гостију. Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић импресиониран је изгледом базена, за који каже да ћи бити један од најлепших спортских објеката те врсте у Србији. Уз подршку успехом Ватерполо клубу „Шабац“, којима је пожелео пуно успеха у такмичењу, Кривокапић је поздравио и ангажованост локалне самоуправе на реконструкцији базена.
- Савез пружа пуну подршку ВК „Шабац“ и градоначелнику који је покренуо овај пројекат. Изградња затвореног базена је капитална за Шабац, али капитална је и за ватерполо, као најуспешнији спорт у Србији. Град Шабац ће након отварања базена бити погодно место за међународне утакмице, како мушке сениорске репрезентације тако и женске репрезентације и јуниора. Захваљујући новоотвореном хотелу, Шабац се позиционира као град који има капацитете да буде добар домаћин врхунских турнира, рекао је Кривокапић.
Радови на шабачком базену одвијају се према планираној динамици. Уз надзор Комисије за праћење радова, напредак је свакодневни.
- Радови напредују утврђеном динамиком и очекујем да ће бити завршени у планираном року. Драго ми је што су гости дошли да се упознају са нашим радом и искуства пренесу у своје градове, у којима ће градити сличне базене. Чињеница је да је ватерполо најтрофејнији спорт, али наш најважнији задатак је да сва деца у Шапцу науче да пливају, да Шабац буде град без непливача, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Ненад Нерић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево, похвалио је изглед затвореног базена у Шапцу. Он је рекао да Краљево ове године почиње са изградњом затвореног базена, тако да им много значе искуства и сазнања која су добили у Шапцу. Краљевчани озбиљно размишљају да изградњу затвореног базена у њиховом граду финансирају на исти начин као што је био случај у Шапцу, емисијом муниципалних обвезница.
- Покушаћемо да туђа искуства применимо у нашем пројекту како би у Краљеву имали адекватан и квалитетан објекат. Утисци о објекту у Шапцу су импресивни. На градилишту је око 100 радника, што је показатељ интензивног рада и преданости послу. Као директор Дирекције за планирање и изградњу у Краљеву, покушаћу да шабачког извођача радова упознам са извођачима у Краљеву, како би и ми остварили квалитетну услугу, рекао је Ненад Нерић.
Ватерполо савез Србије планира да половином јуна, приликом свечаног отварања базена, организује пријатељску утакмицу између најбољих селекција Србије и Русије.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa