Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ДОШАО ЂАВО ПО СВОЈЕ

Дошао ђаво по своје. У једном српском граду, после штрајка просветних радника, одлучили и ђаци да не долазе у школу. Наиме, ученици једне школе условили су своје наставнике да ако се не врате нормалној настави без скраћених часова, да ни они неће долазити у школу. Ето ти га сад.
У акцији заштите планете и ми Срби неко вече гасили светла на сат времена како би указали на све веће еколошке, енергетске па и остале проблеме. Била је то још једна прилика да се по мраку зафрљаче, где ко стигне, кесе и џакови са којекаквим ђубретом, да се у неке поточиће и речице убаце стари шпорети и фрижидери и тако редом. Све у циљу заштите планете.
Ето апсурда данашњице. Гасе се светла по читавом свету не би ли се указало на неке проблеме а истовремено тамо негде по свету људи пуцају једни на друге, бацају бомбе једни на друге, гранатирају једни друге... и нико због тога не гаси светла не би ли опоменули моћне да не киње немоћне.
Прешли смо и ми на летње рачунање времена. Што ли се само тако зове када почиње у рано пролеће и траје скоро до првог снега, па ако закачи мало варљивог лета, закачило је. Тако је то код нас, често нам се рачуна и оно што не користимо.
И овог првог априла преварио је ко је кога стигао. Одвајкада се негује та априли ли ли превара. Ех, да је то код нас само један дан у години.
И кад смо код 1. априла ево и једног СМС огласа:“Продајем краву, није много прешла, металик шарену, има ТДИ дојке, ХИ ФИ урлике, алуминијумске потковице, по цени од 1.200 евра, а може и замена за коња који ово чита“!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa