Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ У МАЧВИ

Посете МаЧванском ПриЧиновиЋу и Штитару

Обилазак сеоских месних заједница је прилика да се разговара са мештанима и у непосредном контакту сазна шта су актуелне теме и потребе становиштва, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић након недавне посете Мачванском Причиновићу и Штитару. Градоначелник је са представницима Савета Месне заједнице Мачвански Причиновић обишао амбуланту, школу и цркву. Истакнута је добра сарадња између Градске управе и Савета месне заједнице.
- Ово је једна од месних заједница за пример. Уређено село којим се добро управља и у које је Градска управа уложила значајна средства. Данас смо разговарали и о њиховим интересовањима и плановима за 2015. годину. Кроз порез на имовину, улазимо у институционални оквир за финансирање месних заједница, што је веома значајно за сва наша села. У прављењу тог институционалног оквира ће бити укључени сви представници месних заједница, како би од села направили пристојна места за живот, уважавајући њихова права и жеље да сами одлуче на шта ће бити распоређен новац прикупљен од пореза. Град Шабац брине о томе како мештани на селима могу да зараде. Како је мачвански крај познат по производњи свиња, а појавиле су се приче везане за откуп свињског меса за робне резерве, ја сам данас упутио писмо министарки пољопривреде да дође у Шабац, и у озбиљном разговору са узгајивачима свиња у овом крају, отклонимо недоумице и надам се нађемо решења. Постоји информација да људи на терену пописују свиње у класи и траже провизију, па упућујем пољопривреднике да се јаве Дирекцији за пољопривреду, уколико наиђу на овакве примере, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Председник Савета МЗ Мачвански Причиновић, Милета Берић, истиче да је сарадња са Градском управом на веома високом нивоу и да су захвални што је градоначелник дошао да са њима разговара о приоритетима у њиховом селу.
-Урађено је доста, истакао бих да је урађена амбуланта, покров на Дому културе, а сређене су црква и школа. Тренутно нам је у плану реновирање фасаде Дома, шљунчење улице, сређивање инфраструктуре и увођење воде у амбуланту и школу, рекао је Берић.
Након обиласка Мачванског Причиновића, градоначелник је са сарадницима посетио Штитар и са повереником и шефом месне канцеларије разговарао о процесу регистрације, односно пререгистрације газдинстава. Маријана Лукић, градски повереник, каже да је у Штитару поднето 165 захтева за пререгистрацију имања, а да су мештани више него добро реаговали на могућност да у свом селу обаве сав посао везан за поступак регистрације, односно пререгистрације газдинстава.
Градоначелник је и у Штитару разговарао са мештанима о њиховим потребама. Председник Савета Месне заједнице „Штитар“, Рајко Симић је на првом месту ставио добру сарадњу Града Шапца и њихове месне заједнице.
-У Штитару је доста урађено, а најзначајни су асфалтирани путеви и стазе. Сада су нам највећи приоритет градинарски путеви које треба да доведемо у боље стање. Наш задатак за ову и следећу годину је да средимо школу и просторију у којој се налази амбуланта, рекао је Симић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa