Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
СОФИЈА ЈАНОШЕВИЋ ОСТВАРИЛА МЛАДАЛАЧКИ САН

УМЕТНОСТ ЛЕПОГ ПОКРЕТА

Промовисао је кастинг Школе за манекене и фото моделе шабачког Дома омладине. Успех у Елитовој конкуренцији определио даље напредовање у врло захтевном послу
Пре двадесетак година Шапчанка, пореклом из Слепчевића Софија Јаношевић, некадашња гимназијалка, угледне и једне од најстаријих школа у граду првог клавира сањала је свој сан о модној писти, умешности ношења тела и модних детаља, као уосталом и свака девојка, њеног узраста. У подсвести размишљала о гомили сниматеља и фотографа који се тискају, како би овековечили што атрактивнији детаљ. Софијин сан се остварио на једном кастингу у шабачком Дому омладине за учешће у школи за манекене и фото моделе. Њу су одабрали и нису погрешили. Тако је све почело, а знатижељној девојци, тада ученици шестог разреда основне школе омогућено је да завири у ризнице лепог понашања, правилног и здравог начина исхране, беспорочног живота...
Похађала је часове глуме, бонтона, фризирања, неге лица и косе. Уз то, доста је читала и усвајала савете. Једна анегдота из таквог живота, говори много. Наиме, познати, светски модни креатор Ђорђо Армани, признао је једном приликом да га “непомична“ манекенка не занима.
Желим да је гледам како пали цигарету, прокоментарисао је он.
Прве модне кораке и како се носи капут, те други модни детаљи, научила је у школи за манекене и фото моделе. Наступала је на атрактивним универзитетима и хотелима... Захваљујући каснијим успесима, рекламирала је разне модне предмете на ревијама широм света али посебно истиче моделе домаће радиности “Гани“, крзнаре “Живановић“, “Југохулахоп Протић“, “Хепенинг“, а понајвише злато из златаре “Сафир“ Лозница.
- Прве манекенске кораке сам направила у Студио М , који су ми поред упознавања са том професијом дали прилику да се окушам и у новинарству што је касније довело до тога да то и студирам. Након учешћа на Елитовом избору 2007. године и завршетка Шабачке гимназије уследили су бројни професионални ангажмани од којих је први био у Сингапуру на њиховој недељи моде.
Сингапур је за мене једно незаборавно искуство с обзиром да је то земља коју сам одувек желела да посетим, а са друге стране тамо сам и први пут осетила манекенски начин живота. Истовремено, рад са њиховим најбољим фотографима и дизајнерима је био одскочна даска која ми је омогућила касније ангажмане у Хонг Конгу, Атини , Милану, Истанбулу и напослетку у Паризу где сам се највише и задржала. Боравак у овим градовима и рад са дизајнерима као што су Елие Сааб, Дисљуеред2, Гуцци, Баленциага, Цханел и други, поред професионалног напретка за мене много више значе на личном нивоу, јер путовања и упознавање са другим културама, а са тиме и асимилација у њихов начин живота, представљају једно незаменљиво искуство.
Од свих градова у којима сам живела и радила, издвојила бих Париз и Истанбул као омиљене, градове у којима се осећам као код куће. Поред пословног успеха и рада са Алеџандром Њангом, Ницоласом Гхесљуиèре, а у Истанбулу са њиховим познатим дизајнерима Озгур Масур, Зеyнеп Тосун Yилдирим Маyрук, боравак у овим градовима ми је донео и предивна пријатељства- истиче Софија
Софијино вишегодишње искуство у овом захтевном и привлачном послу говори да је више него раније битан леп покрет. И данас је “на цени“ активна и ангажована жена у смислу у којем се лепота тела схвата као интегрални појам.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa