Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
НИКОЛИНА МИРКОВИЋ, УЧЕНИЦА ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“, ФИНАЛИСТА „ХИПО ЦОМПЕТИТИОН“

НА КОРАК ДО ИТАЛИЈЕ

Знањем до успеха, каже наш народ. Управо тако било је и на недавном Међународном такмичењу из страних језика „Хиппо цомпетитион“ одржаном половином марта у ОШ „Ната Јеличић“. Николина Мирковић, ученица ВИИИ3, са максималним бројем бодова, нашла се међу шездесет седам финалиста из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Македоније, Бугарске и Италије. Њен одлазак у Италију ипак је стављен под знак питања због недостатка финансијских средстава.
- Николина је јако добар ђак, посебно из енглеског језика. Истиче се у томе још од петог разреда, откада јој предајем. Ту своју љубав показује на сваком часу. Веома је активна у свом раду. Посебно сам срећна што је ове године успела да се квалификује у финале. Прошле године фалио јој је само један поен и сви смо били јако тужни али јој овог пута то пошло за руком. Нажалост, организатори сносе само трошкове полупансиона за време боравка у Лидоди. Потребна су нам средства за пут до тамо. Надам се да ће се наћи неко ко ће наградити нашу Николину за овај заиста изузетан успех јер је она једина из Шапца која ће нас представљати. Представљаће не само нашу школу него и свој град ““ рекла је проф. енглеског језика Драгана Макевић.
Николин успех самим тим је већи ако се узме у обзир чињеница да се за финале борило 10. 871 такмичар.
- Искрено, не знам како сам успела јер ја никада баш нисам вежбала енглески. То ми је ваљда урођено пошто је и мој брат исто много добар у енглеском. Он ми је помагао мало око овог такмичења. Волим енглески језик, а учим и шпански. На тесту ми је најтеже било писање јер смо требали да напишемо састав. Имали смо два задатка из граматике. Нисам ни сањала да ће се ово десити. Волела бих да своје знање покажем и у Италији ако то буде могуће - искрена је Николина која је својим вршњацима поручила да увек треба покушати јер ништа не кошта а можда успеју у својим настојањима.
У ишчекивању лепих вести, које зависе од људи добре воље, ова талентована четрнаестогодишњакиња спрема се за ово престижно такмичење поред школских обавеза које укљчују и припреме за малу матуру.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa