Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ПРОЛЕЋНИ ВАШАР „НАТИНИХ“ ОСНОВАЦА ИСПРЕД КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

У ЗНАКУ УСКРСА

Пету годину за редом ученици ОШ „Ната Јеличић“ са својим учитељицама и наставницима организовали су Пролећни вашар. Штандови испред Културног центра у Господар Јевремовој улици прошле среде, 8. априла, били су у знаку Ускрса.
- Једна лепа, весела, шарена манифестација где уживамо сви заједно. Ученици пре свега, онда ми са њима, а наравно и родитељи који нам се увек придруже и од свег срца подрже оно што радимо. Врло често долазе на наше радионице које организујемо са децом. Уживали су у свему томе. Кад год завршимо један Пролећни вашар одмах се намеће тема шта ћемо догодине да радимо. Неке лепе идеје се искристалишу. Деца нам ту често помогну. Усмере нас просто у ком правцу бисмо могли да идемо. То је њихових руку дело. Њихово и наше заједничко задовољство - рекла је учитељица ИИИ3 Весна Мијатовић.
Продукти ликовних секција, „Волонтера у срцу“, часова слободних активности и изборних предмета попут „Чувара природе“ и „Народне традиције“, привукли су велику пажњу свих присутних.
- Највећи хришћански празник је управо инспирација за нашу школу како би наша деца показала све вредности којима их учимо. То није само знање већ много вештине, њихова креативност, љубав према другима. Управо је, понављам, празник када треба заиста сви да изађу и да покажу шта знају. Они су сјајни и заиста имају доста креативности. Показују то свакодневно и надам се да ће те највеће вредности изаћи на површину у овом мало сивом времену, а имамо много тога што треба ценити и вредновати ““ истакла је директорка Зорица Недељковић.
Секција прве помоћи показала је на лицу места како се на најбољи начин може помоћи повређеном, док су сви заинтересовани могли да науче и прве потезе на шаховској табли. Ликовна секција старијих ученика показала је како се цртају портрети док су хемичари на челу са наставницом Соњом Чавић Теодоровић извођењем експеримената показали забавну страну науке. Ученици Продуженог боравка са учитељем Веском Исаиловићем отворили су концерт извођењем нумере „Ускршње јутро“. Добро уиграна екипа извела је девет нумера док су своју хуманост на делу показали и овога пута. Сав прикупљен новац од продаје слика биће упућен онима којима је то најпотребније. Пре њих наступили су и њихови другари, чланови КУД „Абрашевић“.
Ученици ИВ3 на челу са учитељицом дали су прави пример како се од рециклираног материјала, уз мало маште, могу створити права уметничка дела.
- Било је феноменално радити. Најлепше ми је било кад смо заједно правили на ликовном ове ствари и онда сам била баш узбуђења што ћемо их продавати на центру. Сад је узбуђење још веће ““ рекла је Ива Тадић која је, као и њени другари Софија Лукић, Тамара Мишић, Матија Нешковић, пожелела да су оваква окупљања чешћа.
Смех и радост „Натиних“ основаца улепшао је сунчан априлски дан као и срца одраслих који су их посматрали са симпатијама.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa