Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ФУДБАЛ ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 24. КОЛО

РЕМИ БЕЗ ПОГОДАКА


Мачва ““ Бачка 0 : 0

Шабац ““ стадион Мачве. Гледалаца 500. Судија: Дејан Глигоријевић 7,5. Помоћници: Милош Мишкељин, Мирослав Лазић (сви из Београда). Жути картони: Добрашиновић (Мачва).
Мачва: Степандић 8, Пејовић 7,5, Ристивојевић 7, Гавриловић 6, Продановић 6, Ђукановић 6,5, Марковић 6, Добрашиновић 6,5 (од 62. Томић 6), Живановић 6,5, Милинковић 7,5 (од 75. Срдић -), Крмар 7,5 (од 77. Рубен -).
Бачка: Вујасиновић 8,5, Зоговић 7, Поњевић 7, Илић 7, Миловац 7, Клисура 6,5, Вукановић 7 (од 84. Мијић -), Ивеља 8, Зечевић 8 (од 90. Јанић -), Тривуновић 7, Ивковић 7 (од 77. Дукић -).
Играч утакмице: Владимир Вујасиновић.
Битна утакмица за Шапчане завршена је поделом бодова, непопуларним резултатом. Малобројна публика је и овога пута остала ускраћена да види очекиване голове. Гости су парирали Мачви у отвореној и борбеној утакмици. Фудбалери Бачке нису показали страх пошто су у првом делу првенства на домаћем терену поражени од Мачве резултатом 1:3. То је била и једина победа Мачве до сада у гостима. Мали број датих голова, мало победа, данас Мачву сврстава у сам доњи део табеле.
На утакмици у Шапцу било је прилика и са једне и са друге стране. Бачкопаланци су стартовали добро. Одличан шут Ивковића зауставио је Степандић, а у наредном нападу у 11. минуту Милинковић је из даљине загрејао дланове голмана гостију Вујасиновића. Добре прилике имали су Живановић и Крмар за Мачву, али и Зечевић и Вукановић за госте. Голмани су били на висини задатка. Покушај Ристивојевића зауставио је голман Бачке, а Миловац са друге стране замало није био прецизан.
У наставку сусрета водила се права борба. Живановић је имао прилику, када је тукао снажно, али је Вујасиновић успео да избаци лопту у корнер. Гости су на овој утакмици били препознатљиви по добрим контранападима. Лако су долазили до својих шанси али је Степандић на сву срећу успео да сачува мрежу. Претње, Ивеље и Ђукановића подигли су и публику на ноге, а убрзо после тога, пред сам крај утакмице Мачва је могла до целог плена. Срдић је проиграо Живановића, али он није успео да затресе мрежу. Закаснио је на лопту, па се сударио са голманом гостујуће Бачке. Црвено-црни су тражили пенал, али је судијско уверење било другачије.
По завршетку утакмице шеф стручног штаба Мачве, Владо Чапљић, истакао је да је бод у овом моменту за Мачву, веома мало. На констатацију колеге Јелачића, да је боље освојити бод него изгубити Чапљић се сложио.
- Знали смо каква је снага и квалитет противника, добро смо парирали. Немам на чему да замерим играчима, али нисмо постигли гол. У оптицају је све мање бодова. Борићемо се све док постоји теоретска шанса за опстанак, истакао је Чапљић.
Наредно коло Мачва је играла јуче, гостујући екипи Инђије. Тежак распоред чека Мачву у самом крају првенства. Мачва ће бити домаћин екипи Металца. Утакмица се игра у недељу у 17 часова.
С.М.Т

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa