Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ИЗВИЂАЧИ

МАЈСКО ДРУЖЕЊЕ ИЗВИЂАЧА

Стотинак извиђача дружили се на Летњиковцу. Није било такмичења али игара било је за све. Без мајског уранка али са прославом пунолетства начелника одреда. Одржана изборна скупштина Градског савеза извиђача. Веља Милошевић поново изабран за старешину Савеза
Извиђачи Шапца одржавају традицију обележавања Првог маја преко 60 година. Ове године свечаност је одржана у прелепом амбијенту на Летњиковцу, на теренима у околини новог Дома извиђача. Од Првог маја извиђачи све активности изводе у природи. У „корак“ са друштвом све је било доста скромно али извиђачки весело. Њих око стотину весело су проводили овај празник. Са њима било је и двадесетак ветерана који су им преносили искуства из ранијих активности извиђача и других организација.
Обзиром да није било такмичења извиђачи су уз „лакше“ дисциплине играли се пикада, дизања шатора и разних игара са лоптом, тако да су на крају сви били весели и задовољни.
У предвечерје овог празника начелник одреда „Вера Благојевић“ Вукашин Ђурић, ученик Медицинске школе, прославио је своје пунолетство. Двадесетак другова и другарица срдачно су му честитали пунолетство и зажелели срећан и успешан живот баш као што је Ђурић успешан извиђач.
Све преподневне активности завршене су заједничким ручком, гулашом, кувара Драгана Глигорића. Каже се, када на крају ручка у казану не остане ништа од јела значи да је ручак био одличан. Можемо само да закључимо да је Глигорић и овога пута положио извиђачки куварски испит.
Ово Првомајско окупљање и дружење извиђачи су искористили да на Летњиковцу одрже и своју изборну Скупштину. Пошто су у припремном делу за скупштину упознати са свим материјалима сада су само извршили избор органа Градског Савеза. За старешину градског Савеза извиђача опет је једногласно изабран Веља Милошевић, за његовог заменика Милан Алимпић, за начелника Савеза изабран је Пеђа Трајковић, изабрано је петнаест чланова старешинства, три члана Надзорног одбора и пет члана представника у Савез извиђача Србије. Мандат изабраних чланова траје четири године.
Стеван Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa