Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
АКЦИЈА „КАРАВАН ЗДРАВЉА“ ШАБАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ЦУЉКОВИЋУ

Акција беслатних лекарских прегледа настављена је прошле среде у Цуљковићу. Радници шабачког Дома здравља пружали су медицинске услуге становницима поцерског села, без обзира на то да ли су им оверене здравствене књижице или не.
После Мрђеновца и Заблаћа, и мештани Цуљковића имали су могућност да бесплатно, без обзира на то да ли су осигурани или не, провере своје здравствено стање. Поред општих лекарских прегледа, житељи овог поцерског села добили су прилику да провере ниво шећера у крви и измере крвни притисак. Током шест сати трајања акције прегледано је 80-так мештана.
- Руководство, лекари и техничари Дома здравља Шабац организацијом оваквих акција на селу показали су да препознају потребе наших суграђана и да на њих имају адекватан одговор. Управо то јесте потврда њихове професионалности и одговорности. Ово је и још један доказ да руководство Дома здравља своје активности организује у складу са потребама грађана, а то је установи најважнији задатак, навео је Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.
Здравствена акција организована је у просторијама основне школе. С обзиром да право на примарну здравствену заштиту становници Цуљковића остварују у оближњој амбуланти у Добрићу, прошлонедељни сусрет са медицинским радницима им је био од велике користи.
- За мештане Цуљковића, међу којима су и многи без здравственог осигурања, ово је једина прилика да обаве лекарски преглед. И баш у томе и јесте значај ове акције. Преглед лекара је једна од основних потреба житеља села и зато смо захвални лекарима и сестрама који су данас овде у Цуљковићу. Интересовање мештана мислим да најбоље говори о важности ове акције, а ја у њихове име захваљујем свима који су је организовали, рекао је Предраг Вујковић, председник Савета месне заједнице Цуљковић.
Сличне активности Дома здравља наставиће се и у другим селима на територији Шапца, у којима не постоје амбуланте.
- Квалитетна здравствена заштита није привилегија, већ право свих житеља нашег града, како оних у центру, тако и оних у најудаљенијим деловима града. Зато је добро и значајно ово што ради Дом здравља и зато ће град и убудуће подржавати овакве активности и у другим селима на подручју Шапца. Верујем да бољој здравственој заштити наших суграђана доприноси и ангажовање младих лекара, чији рад од недавно финансира град, као и санитетско возило које је град набавио за потребе рада Дома здравља Шабац, рекла је Наташа Радовановић, члан Градског већа.
Превентивни здравствени прегледи грађана гарант су очувања здравља. Из тог разлога, изједначавање доступности и квалитета примарне здравствене неге на сеоском и градском подручју биће један од приоритета у раду шабачког Дома здравља.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa