Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
САНИРАНО ДЕСЕТ КРИТИЧНИХ ТАЧАКА

МАЊА ОПАСНОСТ ОД ИЗЛИВАЊА

У Поцерском Метковићу, једној од критичних тачака које је евидентирала Комисија за утврђивање стања на водотоковима другог реда, настављено је чишћење каналске мреже. Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, за сада су очишћени канали у десет месних заједница.
- По одлуци Штаба за ванредне ситуације града Шапца, настављамо чишћење канала и до сада је посао обављен на десет тачака које су биле кључне и проблематичне. Верујем да након интервенција мештани овог краја више неће имати проблем са изливањем воде, навео је градоначелник Небојша Зеленовић.
Ненад Илић, руководилац групе у Одељењу комуналне полиције, каже да ће радови у атару села Поцерски Метковић трајати још неколико дана.
- Након тога радове настављамо узводно од тока реке Думаче у Грушићу и Десићу. Процена је да овај део каналске мреже није чишћен близу 30 година, указао је Илић.
Мештани овог поцерског села истичу да је од великог значаја то што ће дугогодишњи проблем плављења воде бити решен чишћењем канала, и подсећају да је вода из канала по неколико пута годишње плавила оранице и угрожавала домаћинства.
- Захвални смо Граду Шапцу на помоћи, али и свим људима из села који су изашли у сусрет и средили своје обале, чиме су олакшали посао машинама. Позивам мештане да и убудуће одржавају своје канале, како не би дошло до поплава, нагласио је Драган Вићентић, мештанин Поцерског Метковића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa