Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
МИЛИВОЈ ЋИРИЋ, УЧЕНИК ИЗ БЕЛОТИЋА

НИЖЕ УСПЕХЕ

Први атлетски кораци Миливоја Ћирића из Белотића, ученика другог разреда основне школе у Богатићу, везани су за почетак школовања и уобичајене дечје враголије. Готово одмах потом уследило је озбиљније бављење “краљицом спортова“. Најпре, код куће и у оквиру сеоске атлетске секције у Белотићу, коју веома успешно води његов отац Мирољуб. Потом у шабачком атлетском клубу АШК- Темпо, где знање и вештину у овом спорту стиче велики број младих.
Миливој је што самостално, што екипно учествовао на више атлетских митинга широм Србије и увек се враћао уздигнута чела са освојеним победничким пехаром, медаљом око врата и дипломом. Одличан је ученик, а у свежем сећању му је Васкршњи крос младих атлетских нада у родном Белотићу али и више награда које је освојио промовишући са вршњацима Дечју атлетику.
- Највише волим бацање “вартекса“ и “медицинке“ али и трчање. Вартекс сам, за сада најдуже бацио 32,60 метара, “медицинку“ 6,20, а веома добар резултат остварио у трци на 60 метара, за дечји узраст, каже Миливој.
Тренер Велимир Планко потврђује Миливојев велики таленат, марљивост и упорност. Заједнички су успешно промовисали више митинга Дечје атлетике, пројекта Светске и Српске атлетске федерације за ученике од првог до четвртог разреда основних школа у општини Богатић. До сада их је било 13. На последњем овакве врсте у Ћуприји Миливој је у оквиру АШК-Темпо Шабац, екипно освојио прво место и пласман на Републичко такмичење, које ће се 20. маја, ове године одржати у Београду на Коњарнику.
Миливој редовно тренира, три пута недељно, школу не запоставља, а витрина у његовој соби у Белотићу, препуна је пехара, медаља и диплома освојених на разним такмичењима. Захваљујући великом таленту, упорном раду и великој подршци породице, стручњаци му прогнозирају блиставу будућност.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa