Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “СПОРТ У ШКОЛЕ-РАСТИ ЗДРАВО“

МЕДАЉА ЗА ОСНОВЦЕ

Прошлог четвртка у Шапцу, на малим олимпијским играма, Основна школа “Мића Станојловић“ из Коцељеве први пут је имала своје представнике и освојила медаљу.
- На овом такмичењу учествовали су ученици од првог до трећег разреда. Нашу школу представљали су ђаци другог и трећег разреда. Други разред је наступао у мешовитој екипи састављеној од пет дечака и исто толико девојчица, док је трећи разред имао две екипе, једну мушку и једну женску. Били смо солидни на овом такмичењу с обзиром да смо хендикепирани јер је велики број деце која су активна у пројекту “Спорт у школе“ отишао на рекреативну наставу. С тога смо били принуђени да одређени број деце убацимо из школе у Драгињу - објашњава наставница физичког васпитања Силвана Јовић.
Ученици другог разреда су на полигону спретности у конкуренцији 15 школа заузели шесто место. Исти пласман забележиле су и њихове другарице из трећег разреда које су се надметале у конкуренцији девет школа на полигону свестраности. Најбољи резултат су остварили дечаци трећег разреда који су у надметању са вршњацима из девет школа заузели друго место и освојили сребрну медаљу.
- Први пут смо учествовали на оваквом такмичењу и до сада нисмо имали прилику да радимо овакве полигоне. Практично, тек смо се први пут сусрели са тим и сада знамо шта се тачно тражи на малим олимпијским играма. Сигурно је да је могло и боље али ја сам задовољна наступом деце из наше основне школе - изјавила је наставница Јовић и додала да са радом треба наставити јер талентоване деце има а евидентно је да су се труд и рад исплатили већ у првом учешћу на такмичењу.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa