Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ОДРЖАНИ ЛАЗИНИ ДАНИ

Висок степен струЧности

Традиционална стручна манифестација „Лазини дани“, 39. по реду одржана је прошлог петка и суботе у Шапцу. Цвеће на споменик знаменитом Шапчанину, српском лекару и књижевнику Лази К. Лазаревићу положили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и др Нада Рувидић, председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва, као организатора. Покровитељ манифестације је Град Шабац. Током дводневне едукације, у шабачком Хотелу „Слобода“ организовани су састанци, курсеви и предавања 13 еминентних стручњака у области медицнских наука.
Поздрављајући учеснике, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је на лик и дело Лазе К. Лазаревића.
- Ако постоји неко кога би ова средина и ова заједница требало да подигне на пиједестал као узор човечности, самопрегора, радне етике, дубоке личне духовности, блиставог ума у науци и великих домета у литератури, онда је то Лаза К. Лазаревић, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Он је такође истакао да је један од приоритета политике Града Шапца квалитетнија здравствена заштита. Зато је локална самоуправа, иако то није њена обавеза, ангажовала десет лекара и десет медицинских техничара како би све амбуланте на подручју града биле у могућности да пружају здравствену заштиту грађанима.
Уводно предавање о новинама у терапији карцинома плућа одржала је проф. др Драгана Јовановић. Према оцени учесника, програм се одликовао високим степеном релевантности и актуелним предавањима, али и употребљивим новодобијеним информацијама у свакодневној медицинској пракси. Предавања је посетило више од 500 лекара, фармацеута, стоматолога и биохемичара.
У току 2 дана, одржано је више од десет стручних предавања а све теме су акредитоване, што је лекарима, стоматолозима и фармацеутима омогућило стицање потребних бодова у оквиру стручне едукације.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa