Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ОЗБИЉНИ ПЛАНОВИ ЗА МИШАРСКУ АДУ

РАДОВИ ПОЧИЊУ НА ЈЕСЕН

У току је припрема планске документације за пројекат Мишарска ада, а први радови се очекују на јесен
Две локалне самоуправе, Шабац и Рума, уз подршку Министарства спорта, активно раде на реализацији пројекта „Мишарска ада“. Овај простор ће служити кајакашима и веслачима, јер ће ту моћи да се припремају за домаћа и интернационална такмичења. Осим тога, по угледу на београдску Аду циганлију, план је да ово место постане и оаза за рекреативце.
- Замишљено је да дужина језера буде 2.2 километра, са ширином од 200 метара, на коме ће се налазити стаза за кајакаше, односно веслаче. Такмичења и тренинзи спортских екипа имаће приоритет у овом комплексу, али ће се овде налазити и други садржаји, попут бициклистичке стазе, тениских терена, стаза за шетњу и трчање. Град Шабац и Општина Рума тренутно припремају планску документацију за овај пројекат, а очекујемо да би први радови могли да почну на јесен, наводи директор Водопривредног предузећа „Сава“ Драган Топаловић.
Иницијатор пројекта је спортски директор Кајакашке репрезентације Србије Мирослав Алексић, који се нада да ће Мишарска ада по свим параметрима моћи да парира Ади циганлији.
- Ствари се за сада одвијају по плану. Сигуран сам да ћемо до краја године завршити посао око планских докумената. Надам се да ће надлежни одобрити пројекте и обезбедити средства, како би већ следеће године имали регатне центре за кајак и веслање. То значи и да ће грађани тада имати на располагању једно лепо језеро и купалиште, каже Алексић.
Резултати кајакаша током последњих година допринели су томе да Србија постане велесила у овом спорту. Према прогнозама, на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру, управо би српски кајак могао да обезбеди највише медаља за нашу земљу. Жеља идејних твораца Мишарске аде је да се у будућности они за највећа светска такмичења припремају баш на овом месту.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa